
Jedan pečeni odojak rasproda se u roku 10 minuta, kaže ugostitelj Miroslav Ris
Danas smo dočekali i taj dan – sajam u Čakovcu ponovo je oživio prepoznatljivim mirisima pečenog odojka. U ranim jutarnjim satima potpaljena je peć, odojak je stavljen na ražanj, a njegov polagani okret prate znatiželjni pogledi prolaznika i posjetitelja.
Vlasnik ugostiteljskog lokala na sajmištu, Miroslav Ris, ne skriva zadovoljstvo. Kaže kako su i prošle srijede potpalili peć, a današnji dan očekuje još veću navalu. “Ukusni pečeni odojak rasprodaje se u roku od deset minuta”, ističe Ris, dok s pažnjom nadgleda proces pečenja.
Sezona je tek počela, pa se za sada u peći okreće samo jedan prasac. No, kako temperature budu rasle, tako će se i ponuda proširiti. “Kad zatopli, bit će ih dva, pa će svi ljubitelji pečenja doći na svoje”, dodaje Ris s osmijehom.
Sajam u Čakovcu srijedom nije samo okupljanje trgovaca i kupaca, već i mjesto susreta, druženja i uživanja u tradicionalnim delicijama. Opojni mirisi, hrskava korica odojka i sočno meso čine ga nezaobilaznim odredištem za sve gurmane. Cijena? Prava sitnica, ali nju ćete saznati samo ako posjetite sajam i osobno se uvjerite u kvalitetu ove slavne delicije.
This is a modal window.