
Đurđa je predana članica UŽ Pušćine i to naročito u izradi domaće tjestenine
Njezine su ruke, osim u izradi ručnih radova, naročito spretne i u izradi tjestenine.
Đurđu smo sreli na u prostorijama UŽ Pušćine gdje nam je pokazala kako se može napraviti kvalitetna tjestenina od samo 1 kg brašna i 10 jaja.
To je obično mjera koju Đurđa uzima prilikom izrade tjestenine. Tjesteninu izrađuje i za svoju obitelj, ali i za prodaju u Udruzi.
„Radim sve: široke rezance, krpice, obične rezance za juhu, trgance, mlince, ma nema čega nema, raspoloženo će Đurđa.“
Njezina obitelj voli sve jesti, a ono što je još bitnije, vole i svu Đurđinu tjesteninu.
„Kvaliteta je neusporediva, gledate li domaću tjesteninu i onu kupovnu. Ljepše se skuha, ne raskuha se, ima boju, ma juha je odmah bolja jer domaće je domaće, otvoreno će Đurđa.“
Đurđa se vrlo rano okušala u kuharskim poslovima jer dolazi i sama iz obitelji gdje je bilo osmero djece, stoga je kao dijete bila aktivna u kuhinji.
Osim tjestenine Đurđina obitelj danas voli pojesti gulaš i grah s tijestom, a poželjna je i koja kremšnita kao dobrodošao desert koji svi vole.
U Udruzi pronalazi odmor i druženje koji joj puno znače, a raditi voli i sve drugo osim izrade tjestenine. Svojim rukama tako pridonosi nečemu što je danas pomalo zaboravljeno, a tako ukusno i fino.









