Nezaboravan tjedan u Donjem Kraljevcu za članove projekta ‘Erasmus plus’

>> Nezaboravan tjedan u Donjem Kraljevcu za članove projekta “Erasmus plus”

U školi Donji Kraljevec gostovali su sudionici projekta Erasmus+ u periodu od 5.12. -10.12.2016., tema projekta je bila ‘Small explorers in a magic world of European folk culture’.

Projekt u trajanju od 2 godine, provodi se na engleskom jeziku u kojem naša škola sudjeluje sa školama iz 6 država – Poljske, Litve, Portugala, Španjolske, Italije i Turske, a došlo je ukupno 29 gostiju (učitelji i učenici) koje je pozdravila ravnateljica škole Sandra Vlahek – ispričala nam je o projektu koordinatorica projekta Ljerka Toplek.

Učenici koji su došli upoznati našu kulturu, bili su smješteni po međimurskim domovima.

– Cilj im je bio upoznati našu kulturu i tradiciju kroz razne sadržaje i druženja. Učenici su bili smješteni kod domaćina učenika škole što je bilo veliko i neopisivo iskustvo kako za učenike tako i za roditelje koje će dugo pamtiti jer su gosti direktno upoznali našu kulturu i način života a ujedno i mi kulturu zemalja partnera, ispričala je koordinatorica Toplek.

Dani su bili ispunjeni od jutra do mraka, od radionica u školi, oblačenja u narodnu nošnju, suradnju sa KUD-om, kolekcionarkom Marijom Šavorom, Kulturne večeri Općine, svečane školske Adventske priredbe i tradicionalne večere koju su pripremali roditelji učenika škole, posjet Centru Rudolfa Steinera. Učenike su primili i ugostili i međimurski župan Matija Posavec, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač te načelnik Donjeg Kraljevca Miljenko Horvat.

Upoznali su se i sa tvornicom Tehnix i gospodarstvenikom Đurom Horvatom na čijoj su suradnji, pomoći i podršci u obrazovanju i stjecanju novih iskustava neizmjerno zahvalni

Također su upoznali gradove Čakovec, Varaždin i Zagreb, razne Etnografske muzeje, Muzej za obrti i umjetnost, Čazmu i Božićnu priču obitelji Salaj, dvorac Trakošćan, Lepoglavsku čipku, Svetomarsku čipku, muzej Kolarić te sudjelovali na brojnim organiziranim aktivnostima.

– U navedenom tjednu svi su živjeli i radili za taj projekt, bila je odlična suradnja učenika,djelatnika, roditelja i čitave uže i šire zajednice sa gostima koji su bili oduševljeni našom tradicijom, hranom i domaćinstvom – rekla je za kraj Ljerka Toplek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije