Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO Međimurje ima najbolji europski projekt!

VIDEO Međimurje ima najbolji europski projekt!

U ponedjeljak,  24. travnja 2017. predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, uvodnim su obraćanjima svečano otvorili manifestaciju „Tjedan EU fondova“ koja će se održati od 24. do 28. travnja 2017. u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Svečanosti su nazočili i potpredsjednica Vlade i ministrica Martina Dalić te ministar Milan Kujundžić. Iz suradnje s lokalnim i regionalnim partnerima, proizašao je i projekt “Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RepublicI Hrvatskoj” te su predsjednik Vlade i ministrica Žalac iskoristili priliku i dodijelili nagrade najuspješnijim lokalnim EU projektima kao i priznanja za sudjelovanje svim ostalim prijavljenim lokalnim projektima uz želje za uspjeh i nadu da će upravo ti primjeri projekata dati dodatan poticaj i ideju za nove projekte.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A najuspješnijim EU projektom proglašen je projekt MURID-a - Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu, kojoj je premijer Andrej Plenković za projekt Agenti 0-7 dodijelio nagradu za najbolji lokalni EU projekt, zajedno s Udrugom slijepih Međimurske županije.

- Ponosan sam što je cijelo Međimurje dio ovog priznanja, ali i što je Međimurska županija i ovog puta još jednom pokazala svoju spremnost u apliciranju i provođenju projekata. Bravo za svih više od 100 djece, bravo za roditelje i sve MURID-ovce! - napisao je na Facebooku međimurski župan Matija Posavec.

Specifični cilj projekta je ojačati kapacitete triju partnerskih udruga za pružanje različitih socijalnih usluga (kao što su dijagnostika i rehabilitacija) za djecu s teškoćama u razvoju te savjetovanje i psihološka skrb za njihove roditelje i jačanje partnerstva odnosno, povezivanje udruga s područja Međimurske i Virovitičko-podravske županije.

Kroz projekt se provode stručne edukacije za pružanje dijagnostičkih i rehabilitacijskih usluga za djecu s teškoćama u razvoju te savjetovanje i psihološka skrb za njihove roditelje, te organizacijske edukacije koje su namijenjene djelatnicima triju partnerskih udruga.

Osnovan je i info centar u ulici Josipa Kozarca 1, Čakovec (kraj Patrix bara). Na spomenutoj adresi, svi zainteresirani mogu dobiti konkretne informacije vezane uz aktivnosti triju udruga i informacije o specifičnim temama koje su u njihovoj domeni, kao što su rani razvoj djeteta, rana intervencija, razvojne teškoće...

Više o projektu saznajte u videu:

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!