Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO Studenti iz cijele Hrvatske oduševljeni Međimurjem

FOTO Studenti iz cijele Hrvatske oduševljeni Međimurjem

Udruga studenata Međimurja 20. i 21. svibnja povela je 70-ak studenata na putovanje pod nazivom Upoznajmo Međimurje 2017.

Studenti iz svih krajeva Hrvatske imali su priliku provesti dva nezaboravna dana u upoznavanju ljepote, kulture i običaja Međimurske županije. Samo putovanje započelo je posjetom jednoj od najmodernijih farmi u Hrvatskoj, PG Rešetar u Kuršancu, gdje se za svakog posjetitelja našlo ponešto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oni koji do sad nisu imali prilike, bili su oduševljeni što mogu uživo vidjeti domaće životinje, dok je druge zanimala moderna tehnologija koja se koristi na farmi. Domaćini su ih prekrasno ugostili i pripremili domaće specijalitete za degustaciju, kako bi Međimurje upoznali ne samo razgledavajući, već i preko bogatih okusa koje nudi naš kraj.

Uslijedio je razgled grada Čakovca uz stručno vodstvo Roberta Slunjskog, profesora geografije u čakovečkoj Gimnaziji Josipa Slavenskog. Profesor je u kratkim crtama predstavio Međimursku županiju i grad, a čak su i studenti iz Međimurja uspjeli naučiti neke činjenice koje im nisu bile otprije poznate.

Nakon Čakovca, provozali su se gornjim Međimurjem uz prekrasan panoramski pogled. Posjetili su Žabnik, slikali se kraj najsjevernije točke Republike Hrvatske, uživali u prekrasnoj prirodi kod Mlina na Muri te, kao i prošle godine, posjetili Peklenicu i najstarije nalazište nafte u svijetu.

Posljednja točka subotnjeg putovanja bila je Štrigova i festival Urbanovo gdje su sudionici putovanja mogli uživati u gastronomskim i enološkim specijalitetima raskošnog međimurskog kraja. Nakon posjeta Štrigovi, studenti su se nastavili družiti i odlično zabavljati u sklopu LifeClass Termi Sveti Martin i Puba Potkova.

Nedjelja je započela relaksacijom i kupanjem u Termama Sveti Martin, a svoj izlet studenti su zaokružili posjetom Oldtimer muzeju Šardi u Selnici. U muzeju se nalaze zbirke starih automobila, traktora, motorkotača i ostalih transportnih sredstava, ali drugi oblici tradicijske kulturne baštine.

Studenti su se vratili u Zagreb puni novih doživljaja, a Udruga studenata Međimurja se nada da im je dvodnevno upoznavanje naše kulture, prirode, povijesti i gastronomije probudilo želju da se što prije vrate u naš čarobni kraj između Mure i Drave.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5935

Vezani članci

Reci što misliš!