GASTRO TRADICIJA

GUŽVA U RIBARNICI Čakovčanci biraju brancin i losos za blagdanski stol

Bladansko raspoloženje “odriješilo kese” Čakovčanaca

Na Badnjak, kada se na većini stolova nalazi posna hrana poput ribe, lignji ili povrća, ribarnica na tržnici u Čakovcu bila je od ranog jutra ispunjena kupcima. Redovi ispred ribarnice su se protezali nekoliko metara, što je pak bio dovoljan dokaz o velikoj potražnji za svježom ribom uoči blagdana.

Razgovarali smo s prodavačima koji istaknuli da su danas najtraženiji brancin i losos – skuplje i bogatije vrste ribe koje su omiljeni izbor za blagdanski ručak. U usporedbi s običnim danima, kada najbolje prolaze povoljnije vrste poput skuše i papalina, blagdansko raspoloženje uvelike je utjecalo na izbor kupaca.

Cijene ribe na čakovečkoj tržnici za Badnjak:

  • amur: 4,99 €/kg
  • skuša: 11,99 €/kg
  • som (odresci): 17,99 €/kg
  • pastrva: 9,99 €/kg
  • brancin: 12,99 €/kg
  • orada: 12,99 €/kg
  • lignje: 12,49 €/kg
  • oslić: 11,94 €/kg
  • srdela: 6,99 €/kg
  • papalina: 2,99 €/kg

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije