Ljeto u gradu Zrinskih: Koncert Svadbasa

Petak, 6. srpnja
Atrij Staroga grada Zrinskih – 21:00
Koncert: Svadbas

Vratiše nam se Svadbasi!

Kultna “art” grupa osnovana je 1994. godine, iako njezina kreativna osovina Pavle Miholjević i Jura Ferina djeluju zajedno još od kraja osamdesetih.

Svadbas su od samog početka, uz svoju primarnu pop djelatnost, veliku pažnju poklanjali kazališnoj i filmskoj muzici. Godine 1998., usporedno s prvim studijskim albumom Svadbas, izdaju i prvi u nizu odlično primljenih albuma filmske glazbe Puška za uspavljivanje iz filma istog naziva Hrvoja Hribara.

Godine 2000. objaviljuju album Jug. Album je dobio odlične kritike, gdje se između ostalog najviše govorilo o rijetko kvalitetnom izdanju domaće pop glazbe. Paralelno s koncertnom promocijom Juga, skladaju glazbu za film Dalibora Matanića Blagajnica hoće ići na more.

Osim diskografskim radom Jura i Pavle znani su i cijenjeni kao vrsni glazbeni producenti što potvrđuje i nagrada Zlatna Koogla 2004., koju su dobili za rad na albumu Drveće i rijeke sastava Pips Chips & Videoclips, a koji su dovršavali i miksali zajedno s glasovitim svjetskim producentom Daveom Fridmannom u Sjedinjenim Državama.

Nakon mnogih “sušnih” koncertnih godina, Svadbas će nam večeras predstaviti svoj posljednji, hvaljeni album Još. Album je odmah nakon objave zaokupio pažnju domaćih medija i kritičara koji su novi uradak Svadbasa ocjenili kao ozbiljan kandidat za album godine. Jura i Pavle dodaju: “… obožavamo svirati “Jug” pa ćemo povući neke stvari s njega koje jako dugo nismo svirali, a izvodit ćemo i pjesme s “La La” koje nam je gušt svirati …”.

Svaki (rijetki) koncert Svadbasa je originalan i jedinstvern – priča za sebe. Zato nemojte propustiti priliku pogledati ih uživo!

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati na Maloj sceni “Vinko Lisjak” Centra za kulturu.

facebook.com/Svadbas

Podroom • 23:00 • after party

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije