ČAKOVEČKI SAJAM

FOTO Sezonsko voće i povrće preplavilo sajam

Domaće breskve, bobičasto voće, mladi krumpir, krastavci, grašak

Sezonsko voće i povrće preplavilo je čakovečki sajam. Nudile su se domaće breskve, marelice, jabuke, bobičasto voće, a ništa slabija nije bila ni ponuda naranča, limuna i lubenica. 

>> SUNČANO PRIJEPODNE Čakovečki sajam bio je pun nasmijanih lica

– Najtraženije su domaće breskve. Evo, jutros su friško ubrane u voćnjaku u Donjem Mihaljevcu. Cijena im je 3 eura za kilogram. Ove godine su nešto slabije rodile zbog mraza, ali i općenito nepovoljnih vremenskih uvjeta, rekao nam je Goran Slaviček iz Preloga koji je brigu oko voćnjaka nedavno preuzeo od oca koji se time bavio punih 30 godina. Pored voća, uzgaja i povrće, a bavi se i uzgojem cvijeća, naročito krizantema.

Što se tiče cijena ostalog voća, mjerica jagoda nudila se po 3 eura, za kilogram borovnica potrebno je izdvojiti 10 eura, lubenica je po 1,50 euro za kilogram.

U ponudi povrća dominirali su mladi krumpir, grašak, mahune, krastavci, rajčica, paprika…

Cijena mladog krumpira pala je na 1 euro za kilogram, mahune su 4-5 eura, rajčica 2-3 eura, krastavci 2,50 eura, salata 2 eura.

Nudili su se i šampinjoni po akcijskoj cijeni od 2,40 eura za kilogram. Za razliku od njih, friško ubrani vrganji pak drže cijenu od 20 eura za kilogram.

Gužva je vladala i kod pernatih životinja i kunića. Cijene su šarolike, u skladu s ponudom. Kunići su po 10-15 eura, patke su po 2-3 eura, guske po 10 eura, pilići 1-3 eura, a nesilice 12 eura.

Za one koji se griju na drva i razmišljaju o nabavci ogrjeva cijene se kreću od 68 do 75 eura za metar, s time da je potrebno izdvojiti još 7 eura po metru za rezanje.

Koga smo sve zatekli na sajmu pogledajte u našoj fotogaleriji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije