MURSKO SREDIŠĆE U školsku godinu s bilježnicama gradskih motiva

Grad Mursko Središće u proračunu izdvaja značajna sredstva za djecu i mlade s područja Grada Mursko Središće, od sufinanciranja dječjih vrtića, sufinanciranje izleta i maturalnih putovanja, besplatne članarine u Gradskoj knjižnici i čitaonici, sufinanciranje školske kuhinje za treće i od početka ove godine i za drugo dijete u obitelji, sufinanciranje besplatnih udžbenika, kupnja bilježnica i niz drugih programa koja su potrebna za provođenje svakodnevnih aktivnosti.

Grad Mursko Središće želi postati Grad prijatelj djece čemu u prilog ide niz aktivnosti koje su provedene. Danas se u Hrvatskoj, titulom Grada prijatelja djece, može pohvaliti 112 gradova, a Grad Mursko Središće će zasigurno biti sljedeći koji će biti dio te akcije.

Da Grad ne želi biti samo prijatelj djece na papiru dokazuje to putem raznih projekata i programa. Tako je za početak školske godine grad za svu djecu sa područja Grada Mursko Središće osigurao 10 komada bilježnica s motivima grada, prema potrebama svakog razreda.

Gradonačelnik Dražen Srpak zajedno s ravnateljem Osnovne škole Mursko Središće u ponedjeljak poželio je prvašićima puno uspjeha na njihovom novom putu te učenicima uručio bilježnice. Ovo je jedna od geste grada kojoj je cilj rasterećenje roditelja od dodatnih troškova.

Bilježnice su učenicima Osnovne škole Mursko Središće, Područne škole Peklenica, Hlapičina i Zebanec Sela uručene prvi školski dan, dok će učenicima a područja Štrukovca od 5. do 8. razreda biti podijeljene kroz dan – dva iz razloga što se dio pošiljke izgubio u dostavi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije