VIDEO I FOTO Radio gorice – za Katružu prikupili 1.175 kg grožđa i 2.640 kuna

Radio 1 i Međimurska zaklada solidarnosti ‘Katruža’ već tradicionalno i ove godine organizirali su akciju ‘Radio gorice za Katružu’. Akcija je organizira s ciljem prikupljanja grožđa, mošta i novca, a prikupljena sredstva će se koristiti za kupnju lijekova, plaćanje operacija i drugih pomagala za bolesne osobe s područja Međimurske županije.
Akcija je provedena u subotu 23. rujna 2017. godine.

Kao i svake godine humanitarna akcija predvođena aktivistima Radia 1 i Međimurske zaklade solidarnosti “Katruža” krenula je putem brežnog dijela Međimurja u posjet vinogradarima, a započela je u Stanetincu kod obitelji Čavničar, naših dragih domaćina koji su nas počastili svojim domaćim likerima, vinom , pečenim jegerom i kolačima.

U akciji je prikupljeno 1.175 kg grožđa i mošta, 2.490,00 kuna i 20 EUR-a. Donacije u grožđu, moštu i novcu darovali su: Branko Ladić iz Macinca, Drago Horvat iz Gornjeg Hrašćana, obitelj Šipek iz Nedelišća, Anđelko Senčar iz Strahoninca, Horvat Antun i Đurđica iz Svetog Urbana, Miran Antolić iz Svetog Urbana, Marijan Perger iz Macinca, Franjo Bratković iz Macinca, Katarina Magdalenić iz Črečana, Stjepan Leček iz Nedelišća, Darko Posavec iz Črečana, Dušan Preiner iz Svetog Urbana, Vinska kuća Medenjak iz Svetog Urbana, Stjepan Lovrec iz Gornjeg Mihaljevca, Ivan Pranjić iz Mihovljana, Miro i Smiljana Špiranec iz Nedelišća, Zlatko Leček iz Pretetinca, Mirjana i Mladen Perišić iz Nedelilšća, Božidar Hasan iz Vučetinca, Kistina Fric iz Čakovca, obitelj Holcinger iz Savske Vesi, Ivica i Biserka Jurgec iz Strahoninca, Radovan Škrobar iz Svetog Urbana, Viki Tolley iz Toronta, Zvonimir Lesar iz Gornjeg Hrašćana, Dragutin Srnec iz Svetog Urbana, Alen Jaklin iz Macinca, Slavica i Rudi Bogdan iz Svetog Urbana, Drago i Danica Grašić iz Strahoninca, Edo Zadravec iz Svetog Urbana, Krunoslav Krampač, Brigita i Željko Dobranić iz Slemenice, Gordana Molnar iz Svetog Urbana i Nevenka Blagus iz Macinca.

Za dobar štimung, ples i pjesmu s vinogradarima i beračima pobrinuli su se “Skandal bend” i Josip Sanjković-Mitrica. Akciji se pridružio upravitelj Zaklade, župan Matija Posavec.

Da sve bude u najboljem redu brinuo je Miljenko Ovčar, a u tome su mu pomagali vozač Željko Sršan – Campi i ostali sudionici akcije: Dario Langus, Dragan Kovačić Geta, predsjednik i članovi Upravnog odbora Zaklade Miroslav Horvat, Danica Pongrac Krhač i Emil Vibović, povjerenici Katruže Đurđa Varga, Antonija Kocijan, Branko Bukal, Danica Holcinger, Dejan Panić i njegovi prijatelji. Glavni fotograf akcije bio je Ivo Vurušić.

Sponzori akcije bili su: Jamnica d.d. Zagreb, Printex Čakovec, Astrea d.o.o. Ivanovec, Tesarski obrt Martinjak Čakovec, Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec , Vajda d.d. Čakovec PROART Čakovec. Grožđe je otkupio vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore koji je učesnike akcije okrijepio svojim izvrsnim vinima.

Završetak akcije tradicionalno je bio kod dragog prijatelja Katruže Josipa Radeka Harija gdje su ih počastili izvrsnim bogračom koji su pripremili domaćin Hari, kuhar Marijan Mesarić i njihovi prijatelji.

– Zahvaljujemo svim medijima koji su popratili akciju. Svim sponzorima, vinogradarima, beračima te učesnicima akcije – hvala – poručuju iz Katruže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije