FOTO Tradicionalna i radosna Kestenijada u Plešivici

Udruga Sport za sve Plešivica i Općina Selnica u subotu su priredili druženje za pamćenje na trim stazi u Plešivici, oazi mira, ljepote i enogastronomije u kojoj prednjače domači kesten i mošt.

Priredba se zove Kestenijada i dugogodišnja je prepoznatljivost Plešivice, na kojoj se okupilo, odnosno tijekom popodneva je posjetilo preko tisuću ljudi iz svih krajeva ovog dijela domovine i susjednih zemalja.

Domaćini, predvođeni predsjednikom udruge Ivanom Bistrovićem, pripremili su pečene kestene, specijalitete s roštilja, gulaš (bograč) i naravno mošt, vino i druge napitke, a dragi Bog dao je lijepo vrijeme tako da je ugođaj bio radostan.

Kestenijadu je obišao i općinski načelnik Ervin Vičević, koji ne samo Kestenijadi, nego udruzi i naselju Plešivica pruža punu podršku u nastojanjima ne samo da se održi tradicija Kestenijade koja je započela u vrijeme Franje škvorca, koji je njezin idejni začetnik, nego da i postane još bolja.

Zapravo, da postane središnji turistički događaj godine na području Općine Selnica. Uz prijatelje udruga sportske rekreacije iz drugih sredina, svoj doprinos raznilkosti ponude dala je udruga Fićo, a sve je okrunjeno pjesmom, zabavom i druženjem do kasno u toplu listopadsku noć i miris pečenog kestenja koji je dopirao do središta Pleškovca, Vučetinca, Praporčana, Merhatovca i Prekope.

Plešivica je lijepa i danas, bit će i sutra i svaki idući dan i uvijek će rado primiti sve oni koji žele neko vrijeme provesti šetajući trim stazom, igrati odbojku na pijesku, mali nogomet, kartati ili roštiljati u neodoljivo lijepom i zdravom okruženju, pitome šume i krasnih brežuljaka, ma što oni značili i kakvi bili.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije