Udruga Zora u projektu “Jednako vrijedni”

Udruga Zora u projektu “Jednako vrijedni”

Ured za ravnopravnost spolova s iznosom od 22 tisuće kuna podržao je projekt Udruge Zora imena “Jednako vrijedni”. Projekt će provoditi partnerski s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Međimurske županije i Domom za žrtve obiteljskog nasilja “Sigurna kuća” u razdoblju od 1.7.-31.12.2012. godine.

Cilj projekta je upoznavanje stanovnika/ca Međimurske županije sa antidiskriminacijskim zakonskim okvirom Zakona o ravnopravnosti spolova i Zakona o suzbijanju diskriminacije. U sklopu projekta biti će organizirane edukacije o tome kako prepoznati diskriminaciju, uznemiravanje i spolno uznemiravanje i na koji način se zaštititi postojećim mehanizmima.

Sudionike/ce će upoznati s odredbama Zakona o ravnopravnosti spolova i drugih odredbi koje čine antidiskriminacijsko zakonodavstvo. Teme će još biti i povezivanje, suradnja i aktivizam u lokalnoj zajednici tako da će se sudionici odmah moći angažirati na javnoj akciji koju će organizirati. Također će i tiskati edukativni letak te postaviti bilboard plakate s porukom projekta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije