PRAPORČAN Posavec i Vičević podarili pola milijuna vrijedan poklon

Od ranog jutra žitelji naselja Praporčan u Općini i Župi Selnica slave popvijesni dan, 21. prosinca 2017., za naselje koje je donedavno bilo označeno kao zaostalo, a od sada je mjesto koje se s pravom ponosi na sadašnjost koju krasi lijepi Društveni dom vrijedan pola milijuna kuna.

Naime, na svečanosti koja je zračila ponosom, gordošću i radošću, mještanima je na korištenje predan Društveni dom, a protokolaran čin rezanja trobojne trake obavili su međimurski župan Matija Posavec i načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, dvojac koji je najviše dao kako bi se ovaj u povijesti naselja, jedini društveni prostor dao ljudima kojima je on potreba nasušna.

Činu rezanja trake prethodili su nagovor predsjednika VMO Praporčan Antuna Škvorca i kulturno umjetnički program u izvođenju djece grude rodne i KUD-a Općine Selnica.

Himna Lijepa naša domovino, kultna popijevka Međimurje kak si lepo zeleneo i druge skladbe izveli su Viktorija, Juraj, Lara, Dobrica i Sunčica, a nemjerljiv doprinos dao je Mirko Švenda Žiga međimurski na zadovoljstvo i radost puka praporčanskog.

Narod nazočan i ne nazočan te prostorije blagoslovio je i molitvu predvodip domaći župnik velečasni Tomislav Leskovar, koji je svim auputio božićnu i novogodišnju čestitku.

A taj domaći, vrijedan i pobožan puk pobrinuo se i za domjenak ne uzevši niti lipu od općine, a nikome nedostajalo nije. Svečanosti su se odazvali općinski vijećnici predvođeni predsjednikom Brankom Perčićem, zamjenica župana, nikada elegantnija Sandra Herman, gradonačelinik Murskog Središća Dražen Srpak sa suradnicom Martom Tuksar, predsjednik VMO Plešivica Ivan Bistrović, djelatnice Uprave općine i Osnovne škole Selnica te mnogi drugi.

Slavlje će potrajati još dugo, dugo jer događaj uistinu jeste poseban i nikako se ne može zanemariti zasluga župana Matije Posavca koji je jedini od svih dosadašnjih župana Međimurske županije u više navrata pohodio Praporčan i ispunio svoja obećanja.

Mještani, njih ogromna većina vjeruju kako že župan i dalje pomagati njihovom naselju, a slijedeće želje su Mjesni praznik i mjesna kapela.

Sami žitelji dati će sve što mogu, rekla je Ljiljana Škvorc žena koja je na noge dignula cijelo selo,samo s jednim ciljem, a to je Praporčan pokazati u lijepom svietlu, upravo i samo takvom kakvimga žitelji zaslužuju.

Investiciju su ostvarli, Općina Selnica sa 300 000 kuna, Međimurska županija sa 200 000 kuna i mještani donacijama koji su novcem nemjerljivi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije