UNATOČ ARBITRAŽI Tradicija jača od trenutnih neugodnosti

Na mostu rijeke Mure kod Murskog Središća, danas u prijepodnevnim satima održan je tradicionalni susret policijskih službenika Hrvatske i Slovenije upriličen na kraju kalendarske godine.

Upravo je tradicija ono što je jače od trzavica pa i ekscesa koji se danas događaju na hrvatsko-slovenskoj granici, a navezani su na (ne)provođenje arbitražnog postupka između dviju država.

Na susretu su bili s hrvatske strane, mr.sc. Miljenko Vrbanec, načelnik PP Mursko Središćee sa suradnicima Josipom Vinkom i Tihomirom Trupkovićem, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak sa suradnicama i sa slovenske strane Jože Kotnjek , načelnik PP Petišovci sa suradnicima i Stanislav Gjerkeš, zamjenik lendavskog župana sa suradnicima.

Svi oni kazali su kako viša politika određuje visoku politiku koju treba poštovati, ali kako su dobrosusjedski odnosi najvažniji za kvalitetan rad policije, lokalne vlasti i mjesnog stanovništa.

Naglasili su kako je tako bilo u odlazećoj godini i kako će tako biti u 2018. kojoj su nazdravili vrhunskom Radgonskom peninom, koju su kao domaćini Slovenci ponudili i natočili.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije