FOTO Župan Posavec obišao policiju, vatrogasce i prvu bebu

Danas, 1. siječnja, a kako je bilo i najavljeno točno u 7.30 na vratima PU međimurske pojavio se je međimurski župan Matija Posavec. U ime službujućih djelatnika policije dočekao ga je Zdravko Kolarić, načelnik PP Prelog, koji je zamijenio opravdano odsutnog načelnika Uprave Ivana Sokača.

Župan se je zahvalio svim službujućim policajcima što su u najluđoj noći bdjeli nad našom sigurnošću, a interesirao se je kako je protekla ta noć.

– U novogodišnjoj noći na području naše županije zabilježili smo jednu prometnu nesreću, narušavanje javnog reda i mira i jedan događaj u kojem je jedna osoba nažalost zadobila teške tjelesne ozljede prilikom eksplozije, za sada, neidentificirane pirotehničke naprave.

Ozlijeđeni je prevezen u Županijsku bolnicu gdje je podvrgnut operativnom zahvatu – rekao nam je vođa smjene Dragutin Drvenkar koji je dodao kako je unatrag pet godina sigurnosna situacija uglavnom identična.

Župan je nakon toga rekao kako zaslužuju posebne zahvale za predanost tim vrijednim i hrabrim ljudima.

U JVP Čakovec nas je dočekao Robert Meglić, zamjenik zapovjednika JVP, Čakovec s ekipom druge smjene koju vodi Damir Kovačić. Noćna smjena je otišla na zaslužni odmor, a vodio ju je Leon Krištofić. Čestitajući okupljenima, župana je zanimalo kako je protekla noć što se tiče protupožarne zaštite, a zanimala ga je i statistika požara tijekom minulih godina.

Dozapovjednik Meglić je kazao kako ove noći nije bilo niti jedne protupožarne intervencije samo su njihovi pripadnici osiguravali vatromet u središtu grada, a što se tiče požara njih je, u odnosu na 2016. godinu, u 2017. bilo više.

Župan je namjerno posjet Rodilištu Županijske bolnice Čakovec ostavio za kraj. Ipak, to je nešto posebno jer posjet prvoj rodilji u 2018. i vidjeti prvog malog Međimurca u njoj je doživljaj za pamćenje. Nakon što je lani prva beba bila djevojčica ove godine nas je u majčinom naručju dočekao dječak Toma.

Nasmijana i sretna mama Josipa Jarni (35) rekla je kako će se Tomi posebno radovati njezini ukućani u Prelogu, tata Mladen i još dvoje njihove djece, sin Vito i sestra Lota.-

– Porod je prošao uredno i sve je do sada u redu, a Toma je ugledao svijetlo dana u 1,55 sati. Težak je 3.780 grama i dug 50 cm – rekla nam je doktorica Ida Makovec, spec. ginekologije, odjelna liječnica dodavši kako je oko 8,30 rođen i drugi dječak.

– Dobili smo prvo bebu, kako bi se reklo, prvo pa muško. Lani u ovo doba je bila curica, a sada dečko. Lijepo što je u ovo blagdansko jutro rođeno već dvoje djece u našoj bolnici i ako se po jutro dan poznaje onda bi to trebala biti uspješna godina i želim da imamo puno malih Međimuraca – reko je zadovoljno župan.

Dodao je kako je Odjel ginekologije momentalno u rekonstrukciji čime se diže njegov standard i kvaliteta poreda. Izrazio je nadu kako će ove godine biti nadmašen broj rođene djece u odnosu na prethodnu, a i one prijašnje.

Od Sanje Topličanec, dr. med., spec. ginekologije i opstreticije, i voditeljice Odjela rodilišta s rađaonicom i patologiju trudnoće, Odjela rađaonice rađaone, smo doznali kako je lani u bolnici bio 1.041 porod, 55 manje u odnosu na godinu prije, nažalost svake je godine broj poroda sve manji i manji. Izrazila je radost rekonstrukcije rađaone stare 38 godina i vjeru kako će se poboljšati uvjeti za rodilje i osoblje.

Na Odjelu smo u radnoj odori susreli i ravnatelja bolnice Roberta Grudića, dr.med., spec. opće kir., subspec. ortopedije i traumatologijedr.med., spec. opće kir., subspec. ortopedije i traumatologije koji je na naš upit, kakva je bila noć, rekao: Radilo se je dan i noć!.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije