LJUDSKA PRAVA U subotu u Čakovcu IV. regionalni seminar o ljudskim pravima

Udruga za edukaciju i promicanje ljudskih prava, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Međimurske županije po prvi put dodjeljuje nagrade Dignitas za najbolje nastavnike koji se bave edukacijom o ljudskim pravima.

Nagrada Dignitas će se dodijeliti u okviru IV. regionalnog seminara o ljudskim pravima koji se 27. siječnja održava u Čakovcu, a povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta. Seminarske aktivnosti počinju u 9, a sama dodjela nagrada u 12.30 sati u zgradi Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec.

U programu seminara bit će radionice troje najboljih sudionika natječaja Dignitas predavanja i još radionica. Nagrada Dignitas se dodjeljuje pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Međimurske županije te uz podršku izdavačke kuće Profil Klett d.o.o.

Jednodnevni regionalni seminar, odnosno program je namijenjen svima koji su zainteresirani za pitanje ljudskih prava, a posebno nastavnicima povijesti, građanskog odgoja, politike, sociologije, vjeronauka, etike… Očekuje se oko 40-tak sudionika.

Okvirni program IV. regionalnog seminara o ljudskim pravima povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta:
Milivoj Dretar – ” Zdenka i Verica, priča jedne obitelji ”.Tijekom pauze delegacija Udruge i prijatelja će odati počast stradaloj židovskoj zajednici Međimurja – Spomenik kod nekadašnje sinagoge u Čakovcu
– Prezentacije najboljih edukatora odabranih na natječaju Dignitas 2017.
Dragana Rakonca – “Taktilna slikovnica za slabovidne i slijepe učenike”
Katarina Špiljak – “Želim znati – projekt o osobama s invaliditetom”
Saša Uljančić – “Učenje Hrvatskog znakovnog jezika”
– Dodjela nagrada Dignitas

Radionički dio u suradnji s Centrom za mirovne studije:
– Iva Zenzerović Šloser – “Mirovne aktivnosti u vrijeme i nakon Domovinskog rata”

Spomenute podatke prezentirao nam je Miljenko Hajdarović, magistar povijesti i magistar edukacije sociologije te predsjednik Udruge za edukaciju i promicanje ljudskih prava, zaposlen u Srednjoj školi Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije