Odobren još jedan T1 tim hitne pomoći

Temeljem nekoliko zahtjeva koji je Međimurska županija upućivala od veljače prošle godine resornom ministarstvu i Hrvatskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć, Ministarstvo zdravlja odobrilo je za Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Čakovcu još jedan T1 tim.

Time je riješen problem o kojem se posljednjih mjeseci dosta govorilo, a tiče se pokrivenosti područja Murskog Središća hitnom pomoći.

Time se ukida i pripravnost liječnika opće medicine za područje Murskog Središća. U Čakovcu se povećao broj interventnih timova, tako da sada imamo 2 T1 tima u Čakovcu i jedan T1 tim u Prelogu, što je ukupno 10 liječnika hitne medicine za Čakovec i 5 za Prelog.

Dodatni tim u Čakovcu pokrivat će područje Gornjeg Međimurja i Murskog Središća. Zapošljavat će se novih 5 doktora medicine koji će popuniti dosadašnje timove T2 (u čijem sastavu nema doktora medicine već samo medicinskog tehničara i vozača) i time će timovi T2 biti pretvoreni u timove T1 (doktor, tehničar, vozač).

Ukupno će tako u Međimurju biti 15 timova T1 (dokor medicine, medicinski tehničar i vozač) od čega 10 u Čakovcu i 5 u Prelogu (ukidanje timova T2 i ukidanje tima pripravnosti Mursko Središće).

Time je praktički odklonjen najveći dio zamjerki koje smo imali na sustav koji je reformom hitne medicinske pomoći ustrojen na području Međimurske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije