LJUBAV SE NE TRŽI Međimurska priča i pjesma odjekuju Zagrebom

– Svaki međimurski turistički smještajni kapacitet, kušaona, interpretacijski centar, kulturni, sportski, vjerski događaj, manifestacija, tematske staze i putovi: vjerski, botanički, vinski, tradicijski… ili biciklističke staze, po jedan su biser ili po jedna nota, u pjesmi: “Ljubav se ne trži niti ne kupuje…, rekla je između ostalog Tatjana Martinjaš iz agencije Etno Art Travel, organizatora promocije kulturne baštine i turističke ponude Međimurja usred Zagreba.

Naime, okupljanje najboljeg od međimurskog turizma, enogastronomske i kulturne ponude predstavlja se narednih dana u Hrvatskoj kući – Materina priča, tradicijski uređenom izložbenom prostoru u Preradovićevoj 31 u Zagrebu i to upravo pod nazivom – “Ljubav se ne trži niti ne kupuje”… Već ju otvorenim srcem Međimurje daruje!

Na jednom se mjestu u toj prigodi okupilo više od 50 izlagača i predavača iz Međimurja koji su oduševili, baš kao i prisutni pripadnici Zrinske garde Čakovec te svojim nastupima etno glazbenici Lidija Bajuk i Miroslav Švenda – Žiga.

Međimurski župan: “Ovo je poziv svima da posjete hrvatski cvjetnjak – Međimurje”

Uz podršku Međimurske županije i njene turističke zajednice u četiri dana kroz niz predavanja i prezentacija relevantnih stručnjaka, predstavnika institucija i profesionalaca iz područja prirodne i kulturne baštine, predstavljaju se novi projekti, radionice i zanimljivi turistički proizvodi koje će Međimurje i Etno Art ponuditi tijekom ove i narednih godina.

“Ljubav se ne trži niti ne kupuje” jedinstveni je događaj ukomponiran u veljači – mjesecu ljubavi, a povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine, kako bi stručna javnost i svi ljubitelji kulture i tradicije spoznali potencijal Međimurja i njezine raznolike ponude.

– Svaka promocija kvalitete turizma na kontinentu je važna, pogotovo kada imate proizvod ili uslugu kojom se možete prezentirati, a danas je ovdje samo djelić svega onoga što u kvaliteti tradicije, povijesti i baštine čini Međimurje, kraj s kojim se ponosimo. Prepoznaju to i drugi, upisivanjem međimurskog blaga na listu nematerijalne kulturne baštine, mnogobrojnim nagradama turističkih novinara i turističkih zajednica, dvostrukom titulom Europske destinacije izvrsnosti, ali i prezentacijom u glavnom gradu Hrvatske.

Ovo je najbolji poziv svima da se u 365 dana u godini odluče posjetiti “hrvatski cvjetnjak” – Međimurje, rekao je župan Međimurske županije, ujedno predsjednik Turističke zajednice Matija Posavec i otkrio nekoliko jedinstvenih planova za 2018., kada će se na sjeveru zemlje u suradnji s LifeClass Termama Sveti Martin održati 5 europskih i svjetskih prvenstava u raznim sportovima, ali i kako će Međimurje uskoro biti kanabis centar.

Turisti traže odmor, iskustvo i doživljaj – koje Međimurje ima

– Sam pojam kulturne baštine vezan je uz pojam kulturnog turizma kao jedan od najsnažnijih resursa, te osim što ona daje autentičnost destinaciji, čini ju prepoznatljivom i drukčijom i upravo na tome se temelji konkurentska prednost u odnosu prema drugim destinacijama, između ostalog je objasnio Marijan Martinjaš i naglasio da je danas kultura komercijalan proizvod koji se nudi turistima koji traže odmor, iskustvo i doživljaj, dok je baština ta koja u najvećoj mogućoj mjeri u funkciji turizma može pružiti maksimalne ekonomske efekte.

– Evidentan je rast međimurskog turizma tijekom proteklih nekoliko godina, jer sustavno radimo na stvaranju uvjeta, ponude i infrastrukture, a samim time i povećanju broja noćenja i broja gostiju. Svake sezone obaramo nove rekorde u dolasku gostiju, posebice stranih i želimo da se taj kontinuitet nastavi, posjetom i domaćih gostiju u većem broju našim manifestacijama, ali i da se uvjere u nove sadržaje i jedinstvenu ponudu kakvu nudimo, dodala je zamjenica župana, ujedno zamjenica predsjednika TZ Međimurske županije Sandra Herman.

Sve to odvijalo se u prisustvu saborskog zastupnika Branimira Bunjca, načelnika Općine Goričan Maria Moharića, načelnika Općine Sv. Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalovića, voditelja ureda Turističke zajednice Međimurske županije Rudija Grule te mnogobrojne goste i uzvanike koje je kroz program vodila voditeljica Aleksandra Ličanin.

Svi su se složili kako su prisutni izlagači i promotori Međimurja u Zagrebu kroz sve ove godine potvrdili kvalitetu svojih proizvoda i usluga upravo kod mnogobrojnih posjetitelja na samoj destinaciji, a ovog puta na najbolji mogući način dokazali da je Međimurje itekako poželjna destinacija.

Nakon Zagreba, nastavak promocije i izložbe kulturne baštine i turističke ponude Međimurja nastavit će se u restoranu Međimurski dvori u Lopatincu. Izložba se otvara 17. veljače, a završava 25. ožujka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije