Održani “Dani lipe” u općini Gornji Mihaljevec

Kako svake godine tako je i ove 2012. godine svojom raznolikošću i jedinstvenošću zadivila manifestacija “Dani lipe” u općini Gornji Mihaljevec.

Dane lipe organizirala je Općina Gornji Mihaljevec u suradnji sa KUU “Lipa” Gornji Mihaljevec,  Šahovskim klubom Gornji Mihaljevec i NK “Jedinstvom” Gornji Mihaljevec.

U petak, 29. lipnja 2012. godine manifestaciju je svečano otvorio načelnik općine gospodin Franjo Kovačić. S obzirom da je prvi dan manifestacije planiran u kulturnom ozračju predstavljena je izložba prekrasnih slika “Izraz duše” Dragutina Kolarića.

Sam naziv kolekcije slika doslovce interpretira njihovu ljepotu i poruku koju nam svaka od njih šalje. Članice i članovi KUU “Lipa” Gornji Mihaljevec i ove su se godine potrudili i izveli igrokaz “Slučajnosti” autora Franja Halabarca.

Mnoštvo koje se okupilo u dvorani doma kulture Gornji Mihaljevec, 30. lipnja 2012. godine, moglo se nasmijati igrokazu “Žena mog muža” autora Mire Gavrana kojeg su izvele članice KUU “Lipa” Gornji Mihaljevec, Lea Kovačić i Jasenka Novak, te pokazale iznimne talente u dramskom sektoru.

Nakon igrokaza predstavljeni su “Međimurski svati”. Članovi i članice KUU “Lipa” Gornji Mihaljevec u suradnji sa EKO bendom i PUŠIPEL bendom podsjetili su nas starije, a mladima prenijeli stare običaje na sam dan svadbe.

Svojom nazočnošću počastili su nas članovi KUU “Lipa” iz Karlovca. Predsjednik udruge pozdravio je prisutne te zahvalio na gostoprimstvu KUU “Lipi” iz Gornjeg Mihaljevca.
U nedjelju su nastavljeni “Dani lipe” u športskom ozračju za što su se pobrinuli Šahovski klub Gornji Mihaljevec i NK “Jedinstvo” Gornji Mihaljevec.

Održano je otvoreno brzopotezno prvenstvo Gornjeg Mihaljevca u šahu, a nakon toga osam je ekipa s područja općine Gornji Mihaljevec sudjelovalo na seoskim igrama. Prvo mjesto osvojila je ekipa Gornjeg Mihaljevca, pehar za drugo mjesto osvojila je ekipa Bogdanovca, treće mjesto osvojila je ekipa Dragoslavec Sela dok su ostale ekipe Dragoslavec Breg, Martinuševec, Preseka-Prhovec, Gornja Dubrava i Vukanovec ponosno raspodijelile preostala mjesta.

Veliku atrakciju izazvala je nogometna utakmica reprezentacije Općine Gornji Mihaljevec i NK Vučetinec. Utakmica je završila rezultatom 1:1. Uz dobro jelo, piće i glazbu nastavilo se druženje na igralištu NK Jedinstva Gornji Mihaljevec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije