Općina Štrigova

Martinje na Međimurskoj vinskoj cesti – Mlado Međimurje u Štrigovi

Vino i zabava u Štrigovi

U petak, 8. studenog 2024., s početkom u 18:00 sati, Dom kulture Štrigova pretvara se u središte vinske kulture i uživanja u mladim međimurskim vinima. Čeka vas nezaboravno vinsko iskustvo uz deset poznatih međimurskih vinarija koje će predstaviti svoja mlada, svježa vina: Cmrečnjak, Horvat, Jakopić, Knehtl-Medenjak, Kocijan, Kovač, Kunčić, Novak, Preiner i Štampar.

Njihova mlada vina karakterizira nježna aroma, živahnost i osvježavajući okus koji donosi najbolji okus jeseni – savršen užitak za svaku priliku.

Večer će dodatno obogatiti kulturni program u kojem vas očekuje predstava „Don Quijote od Hrvatske“ u izvedbi poznatih kazališnih glumaca Igora Bakse i Svena Jakira, koji kroz humor i emociju donose posebno iskustvo i puno smijeha. Nastup folklorne skupine KUD-a „Sv. Jeronim“ Štrigova upotpunit će atmosferu međimurskim plesovima i tradicijom, a za glazbeni užitak i dobar ritam pobrinut će se Tamara Korunek i bend The Players (Branimir Novak, Darko Golubić i Igor Pergar).

Uz vino i glazbu, nezaobilazni dio Martinja je i vrhunska međimurska gastronomija. Catering Grubić pripremit će tradicionalni martinjski tanjur s crnom čurkom, pečenicom, zeljem, restanim krumpirom i domaćim kruhom, a lokalni OPG-ovi ponudit će domaće specijalitete koji će oduševiti sve ljubitelje međimurskih okusa.

Ulaznice su dostupne po cijeni od 10 eura, koja uključuje degustaciju mladih vina, predstavu i glazbeni program, dok je ulaznica samo za predstavu 5 eura.

Osim proslave u Domu kulture Štrigovi, Martinje će se obilježavati i u međimurskim vinarijama. Martinjski program pripremile su vinarije Cmrečnjak, Hažić, Knehtl-Medenjak, Kocijan i Jakopić u restoranu Terbotz.

Pozivamo vas da nam se pridružite na slavlju Martinja u Štrigovi i s nama nazdravite mladim međimurskim vinima, tradiciji i jedinstvenoj atmosferi koju samo Međimurje može pružiti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije