Kroz igre i radionice, djeca su učila o različitim vrstama hrane
U tjednu posvećenom zdravoj hrani, djeca i odgojitelji iz dječjih vrtića “Zvončić” i područne skupine “Lastavica” proveli su raznolike i kreativne aktivnosti kako bi obilježili Svjetski dan hrane (16. listopada) i Dan kruha, slaveći važnost pravilne prehrane i svijest o zdravim navikama.
Kroz igre i radionice, djeca su učila o različitim vrstama hrane te su pripremala tijesto koje su oblikovali i ukrašavali žitaricama, a neki su svoje kreativne proizvode i ispekli, pretvarajući ih u ukusne zalogaje.
U vrtićima su također obilježeni Svjetski dan jabuka i Međunarodni dan kuhara. Djeca su istraživala različite načine na koje se jabuke mogu pripremiti, degustirajući čips od jabuka, domaći sok, pa čak i kompot – sve pripremljeno uz pomoć svojih odgojitelja i vrtićkih kuhara.
Ovim su se aktivnostima mališani povezali s procesom pripreme hrane, učili o zdravoj prehrani i važnosti sezonskog voća, uz igru i zabavu s prijateljima i odgojiteljima.