KUD KOTORIBA Zadovoljni postignutim u protekloj godini

Pred članstvom, gostima i uzvanicima održana je godišnja izvještajna skupština KUD-a Kotoriba. O minulom jednogodišnjem radu govorio je dopredsjednik KUD-a Ivan Tilošanec.

Rekao je kako lanjsku godinu karakterizira pomlađivanje društvenog čelništva s ciljem stjecanja iskustva za daljnje vođenje Društva, a došlo je do pomlađivanja i u redovima tamburaša i folkloraša. Tilošanec je stenografski pobrojao sve aktivnosti, odnosno nastupe društva od onih najmlađih pa do onih starijih, a aktivnost su evidentirane gotovo svakog mjeseca.

Svojim su nastupima bili sudionicima mnogih manifestacija u Kotoribi i izvan nje. Pogotovo raduju oni koji su realizirani izvan Kotoribe, pogotovo na smotrama županijskog i državnog karaktera, a takve su imali najmlađi u Zagrebu i stariji folkloraši u Kutini. Obnovili su suradnju s Međimurcima u baranjskom Petlovcu.

Više je riječi bilo o Smotri međimurskih narodnih običaja kojima su po 11. puta bili domaćini, a za koje izrečeno pregršt pohvala koje je u ime Odbora za narodne običaja skupštini Dragutin Matotek, dopredsjednik Odbora i jedan od glavnih protagonista domaće lanjske predstave kotoripske smotre.

Na skupštini je rečeno kako je kotoripski narodni običaj Pljes na šlajer je ocijenjena izvrsnom. U izvješću stručnih promatrača smotre stoji kako Kotoripčani redovito ugodno iznenade postavljanjem običaja na scenu u svezi čega komplimenti pripadaju Anici Jauk koja je običaj postavila na scenu.

Voditeljica iskoristila prigodu da se zahvali svima koji su surađivali u realizaciji toga običaja, od djece pa do 81-godišnjeg Josipa Nađa, najstarijeg protagoniste predstave, ocijenivši više od odličan.

U narednom periodu, kao i godinama ranije, pozornost će dati pomlađivanju članstva iz redova mjesne OŠ, bit će sudionicama smotri, a u ovoj godini ih čeka državna Đakovečki vezovi, a prije toga Smotra međimurskog folklora u Donjoj Dubravi.

Za sve što su lani dali Kotoribi zahvalio im se općinski načelnik Ljubomir Grgec, a komplimente i čestitke su dobili i od nazočnih gostiju.

Skupština je na osobni zahtjev dužnost blagajnice razriješila Korneliju Vojvoda, a umjesto nje je izabralo Irenu Škoda. Radnim predsjedništvom predsjedao je Krunoslav Siladi, predsjednik KUD.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije