vukovarski vodotoranj

‘U SPOMEN VUKOVARU’ Otvorena Izložba dječjih radova, evo najboljih

Nakon uspješno provedene prošlogodišnje izložbe u Društvu 'Veteran' se javila ideja da uključe u što je moguće većoj mjeri mlade da i oni na svoj način daju doprinos u davanju počasti svima koji su dali svoj doprinos u borbi za samostalnost Hrvatske

Odlučili su tako raspisati javni poziv za dostavu crteža sa tematikom Vukovarskog vodotornja na koji su se mogli javiti pred školarci i osnovnoškolci od prvog do četvrtog razreda.

Uvjet je bio da su djeca sa područja Međimurske županije.

Tema izložbe „U spomen Vukovaru!“ bili su crteži sa tematikom Vukovarskog vodotornja.

Vukovarski vodotoranj simbol je hrvatskog zajedništva, a mi smo izložbom pokazali da smo zajedno čak i od malih nogu. Prikupili smo mnogo crteža te su sve prikupljene fotografije bile izložene.

Pobjednici su se birali u dvije kategorije, a to su crteži koji su naslikali predškolarci te osnovnoškolci od prvog do četvrtog razreda i to tako da su nagrađena dva predškolarca, a od osnovnoškolaca je bio nagrađeni jedan učenik iz svakog razreda. Izrazito teško je bilo odabrati najbolje crteže jer svaki crtež je poseban na svoj način i svaki crtež nosi svoju priču.

Izložbu je otvorila i uručila nagrade nagrađenima izaslanica Ministarstva hrvatskih branitelja, gđa. Manuela Šmit – Vuk.

U kategoriji PREDŠKOLARACA najbolji crtež proglašeni je crtež MILE PANIĆ koja pohađa Dječji vrtić Selnički zvončić iz Selnice.


U kategoriji PREDŠKOLARACA najbolji crtež proglašeni je crtež MATEA VRBANČIĆA koji pohađa Dječji vrtić Sovice iz Gornjeg Mihaljevca.


U kategoriji OSNOVNOŠKOLACA – 1 . razred – proglašeni je crtež LENE HORVAT koja pohađa Osnovnu škola Tomaša Goričanca iz Male Subotice.


U kategoriji OSNOVNOŠKOLACA – 2. razred- proglašeni je crtež EME KNEZ koja pohađa I. Osnovna škola iz Čakovca.


U kategoriji OSNOVNOŠKOLACA – 3. razred- najbolji crtež proglašeni je crtež STELE NOVAK koja pohađa Osnovnu školu Gornji Mihaljevec.


U kategoriji OSNOVNOŠKOLACA – 4. razred- najbolji crtež proglašeni je crtež SARAH KERMAN koja pohađa Osnovnu škola Štrigova.


Izložba „U spomen Vukovaru!“ dio je projekta „Zajedno za bolje sutra“ čiji je nositelj Ministarstvo hrvatskih branitelja, Međimurska županija, Grad Čakovec, Općine: Sveti Juraj na Bregu, Štrigova, Gornji Mihaljevec, Mala Subotica i Selnica te Turistička zajednica Međimurske županije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije