tradicionalni Susreti

VIDEO KUD Belica predstavio Međimurje i oduševio na Državnoj smotri folklora u Čakovcu!

Večeras je CZK Čakovec mjesto Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina koji okuplja najuspješnije folklorne amatere iz Hrvatske i inozemstva te prikazuje njihova najvažnija godišnja ostvarenja

Čakovečkoj publici se tako predstavlja dvanaest folklornih ansambala i kulturno-umjetničkih društava iz različitih dijelova Hrvatske, a Susret se može pratiti i uživo na Facebook stranici našeg portala.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Međimurske županije i Grada Čakovca, čakovečka publika ima priliku uživati u nastupima folklornih skupina iz Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke, Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Splitsko-dalmatinske županije. Po prvi put će sudjelovati predstavnik iz Šibensko-kninske županije, a nakon dužeg vremena ponovno su prisutni i ansambli iz Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije.

U revijalnom dijelu programa nastupaju gosti iz HKUD “Seljačka sloga” Trebižat – Čapljina iz BiH, kao i izvorni nosioci međimurske popevke, KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec“.

S Međimurske strane, KUD Belica se predstavio koreografijom južnog Gradišća, dok će stručno povjerenstvo u sastavu Krunoslav Šokac, Josip Forjan i Martin Durbek nakon nastupa dodijeliti nagrade u kategoriji koreografiranog folklora te održati okrugli stol s voditeljima ansambala.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije