SVEČANO SLAVLJE

VIDEO/FOTO Čehovec slavi svoj dan uz blagoslov novog vozila DVD-a, veselo druženje i glazbeni program!

Čehovec, malo mjesto velike tradicije danas uz bogat i raznovrstan program slavi svoj dan

Sve je počelo nogometnom utakmicom u poslijepodnevnim satima, da bi se nastavilo svečanom primopredajom i blagoslovom novog navalnog vozila DVD-a Čehovec ispred Doma kulture.

Tom prilikom, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek pozdravio je sve prisutne, a posebno vatrogasce, kako velike tako i male koji su se okupili u lijepom broju.

-Čehovec spada u jedno od najuređenijih mjesta u Međimurju, ali i šire, a sada moramo raditi na sigurnosti. Ovo vozilo je primjer da se to može. Naime, ne smijemo zaboraviti požar koji je prije osam godina zadesio Čehovec, kao ni nedavni veliki požar u centru Preloga. U blizini mjesta je i velika gospodarska zona u kojoj radi 8 tisuća ljudi te svakako moramo voditi brigu o sigurnosti. – rekao je gradonačelnik i istaknuo kako je posebna radost i veselje vidjeti djecu, male vatrogasce koji su budućnost Čehovca te se pritom osvrnuo i na nedavno uređenu željezničku postaju Čehovec koja je zasjala u novom ruhu, a istovremeno je i bogata poviješću mjesta.

Mihajlo Pongrac, tajnik Vatrogasne zajednice Grada Preloga nije krio zadovoljstvo novim vozilom jer se DVD Čehovec izdvaja svojim rezultatima i članstvom, kako muškim ekipama, tako i ženskim.

-U planu su i nabave vozila za druga društva, Čukovec,Oporovec, Draškovec, te Cirkovljan i Draškovec. Veselim se daljnjoj suradnji za koju se nadam kako će i dalje biti izuzetno uspješna!- zaključio je.

Potom je župnik Silvio Košćak blagoslovio novo vozilo uz prikladne riječi ‘Daj Bože da ga čim manje koristite, a kada ćete ga koristiti da to bude uz Božju pomoć!’

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije