CENTAR ZA KULTURU

IZA KULISA Smjena generacija u CZK-u: I za Ljiljanu i za Lanu dan 1. lipnja iznimno je važan

Centar za kulturu nisu samo pozornica, sjedala i zgrada, već su tu i duša i srce samog Centra - njegovi djelatnici

Centar za kulturu u Čakovcu središte je kulturnog života u Međimurju. Od njegovog osnutka 1981. godine ne postoji ni jedan Međimurac koji nije barem jednom u životu prošao kroz njegova ulazna vrata.

Različite izvorne manifestacije i programi, brojni nastupi gostujućih izvođača, raznolike kazališne, baletne i glazbene priredbe, kino projekcije… u 43 godine doslovno smo se “nagledali svega”.

No Centar za kulturu nisu samo pozornica, sjedala i zgrada, već su tu i duša i srce samog Centra – njegovi djelatnici. U serijalu “Iza kulisa” saznajemo tko su kotačići koji pokreću veliki kulturni stroj, najprestižniju kulturnu instituciju u Međimurju – Centar za kulturu Čakovec.

Slučajnosti ne postoje

Prije 34 godine, točnije 1. lipnja 1990. godine Ljiljani Mučić iz Sivice bio je prvi radni dan u Centru za kulturu Čakovec. Pune 34 godine ured je dijelila s voditeljicom marketinga Vesnom Makovec koja je ove godine u svibnju otišla u mirovinu. “Imala sam veliku sreću s Vesnom. Jako smo se dobro slagale, lijepo smo surađivale”, rekla je Ljiljana.

Da slučajnosti ne postoje te da dobri ljudi i dobra djela privlače dobrotu, dokazala je činjenica da je 1. lipnja 2024. godine svoj prvi radni dan u CZK-u imala njezina nova suradnica – Lana Androić Šarić, nova voditeljica marketinga. Ljiljana je stara 58 godina, a Lana 30. Nakon tri mjeseca zajedničkog rada Ljiljana nam je otkrila kako su Lana i ona kliknule na prvu: “Odlično se slažemo, opet je u ured došla osoba koja mi je karakterno slična”.

Rad uz razgovor i šalu

“U Centru za kulturu zaposleno je 23 djelatnika, a naš ured je prvi na ulazu. Stoga i ne čudi što nam je ured uvijek pun ljudi, pun smijeha i razgovora. A i kad nekome padne šećer, kod nas uvijek ima nešto slatko”, rekla je Ljiljana, a Lana se nadovezala: “Jako lijepo svi surađujemo. Radi se, ali se uvijek nađe vremena i za kakvu šalu i razgovor. Oduševljena sam ljudima ovdje, radna atmosfera je odlična. Svi smo različiti, ali uvijek nađemo zajednički jezik”. “Kod smjene generacija odmah prihvaćamo nove suradnike. Svi smo važni, svatko je za svoj dio posla neizostavni kotačić velikog mehanizma”, zaključila je Ljiljana.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije