FOTO Izložba slika u Dunjkovcu autora Franje Ružmana Brke iz Preloga

Udruga za očuvanje kulturne baštine ‘Međimurska gruda’ iz Dunjkovca ove je godine organizirala jubilarnu, petu po redu Izložbu sliku. Svoje je radove izložio najveći međimurski slikar naive Franjo Ružman Brko iz Preloga.

Ovom izložbom započinje obilježavanje četrdesete obljetnice njegovog stvarališta. Slika uglavnom uljem na staklu što je vrlo zahtjevna tehnika. Autora je predstavio Josip Šimunko koji je istaknuo da se u Ružmanovom radu vide elementi hlebinske naive s malim odmakom a to je što njegove slike nemaju jedan glavni motiv već su sastavljene od nekoliko manjih. Njegove slike govore o životu malih seoskih ljudi te životu uz rijeku Dravu.

Predsjednik udruge Franjo Soldat autoru je predao poklon i zahvalnicu te istaknuo kako već danas razmišljamo o idućoj, šestoj, Izložbi slika te su uspostavljeni kontakti s jednim od najvećih kolekcionara likovne umjetnosti u Hrvatskoj.

Ispred Općine Nedelišće prisutne je pozdravio načelnik Darko Danija izrazivši zadovoljstvo što se na ovakvim manifestacijama žitelji Općine Nedelišće i čitavog Međimurja mogu upoznati s ovakvom vrstom umjetnosti.

U programu otvaranja nastupila je muška vokalna skupina KUU Seljačka sloga iz Nedelišća. S njima je Međimurska gruda uspostavila dobru suradnju te su prisutni na svih pet Izložbi slika, a prate ih i na drugim manifestacijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije