ČAKOVEC

VATROGASNA VJEŽBA Sirene, vatra, dim i unesrećeni – učenici II. OŠ Čakovec naučili kako se ponašati u kriznim situacijama

Za učenike je najveći doživljaj bio evakuacija kroz prozor, odnosno skakanje kroz prozor na balon

Danas, 25. listopada na čakovečkom Jugu oglasile su se vatrogasne sirene, a iz II. osnovne škole Čakovec širio se gusti dim. No nema razloga za brigu – JVP Čakovec, odnosno DVD Pustakovec-Buzovec-Putjane zajedno je s djelatnicima škole provodilo vatrogasnu vježbu “Potres 2024.”. 

Tako su učenici iz prve ruke doživjeli i naučili kako se ponašati u kriznim situacijama, mirno napustiti školu, dozvoliti vatrogascima da priđu zgradi i unesrećenima, pobrinuti se za unesrećene te ugasiti požar. 

Za učenike je ipak najveći doživljaj bio evakuacija kroz prozor, odnosno skakanje kroz prozor na balon. Učenici su posebno navijali za profesora povijesti, Ivana Vuka, koji je skupio hrabrosti i vlastitim primjerom pokazao kako se ispravno izbaviti iz požara skokom na balon.

Veliko zanimanje učenici su pokazali i za aktivnosti svojih prijatelja iz školskih klupa, malih članova DVD-a. Mali vatrogasci pokazali su suučenicima kako se gasi vatra te zaslužili divljenje svojih vršnjaka.

Ravnateljica škole, Snježana Odak-Hrkač zahvalila se vatrogascima na odličnoj vatrogasnoj vježbi te na pomoći i organizaciji koju su proveli sami djelatnici škole. 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije