bravo, sportaši!

PLEMENITA GESTA Odličan odaziv sportaša i sportskih djelatnika obilježio akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Odličan odaziv obilježio je akciju dobrovoljnog davanja krvi koju su danas zajednički organizirali Zajednica sportskih udruga Čakovca i Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije zajedno s Gradskim društvom Crvenog križa Čakovec pod nazivom „Sportaši daruju krv“

Dan prije obilježavanja Nacionalnog dana darivanja krvi (25. listopada), na akciji održanoj u Centru PriNOs odazvalo se 47 darivatelja.

Međimurskim sportašima ova akcija nije nepoznata jer se provodi šest godina. Objašnjavajući kako je došlo do te ideje, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec Kristijan Valkaj rekao je kako je darivanje krvi privilegija zdravih ljudi, a sportaši spadaju među najzdravije. “Sa sportskom zajednicom surađujemo još od 2018. i godišnje u pravilu organiziramo jednu do dvije akcije.

Cilj da populariziramo darivanje krvi među tom populacijom, posebno među onim sportašima koji prije nisu davali krv, je ispunjen“ poručio je. Među onima koji su dali krv bio je i član Streljačkog društva Mihovil Vjeran Horvat koji je izjavio kako je darivanje krvi izrazito solidaran čin nakon kojeg se osjeća ispunjeno i puno bolje.

Krv su osim sportaša dali i treneri, suci, delegati, ali i brojni sportski djelatnici. Trenerica u ŽKK Radost Vanja Terek kazala je kako je krv počela darivati još na fakultetu kada su je na to potaknuli profesori. „Od tada sam redoviti darivatelj, a nikad ne propuštam akciju koju organizira naša sportska zajednica“ rekla je i dodala kako je na ovo darivanje došla sa šogoricom Ivom. I

Iako zbog putovanja u azijske i afričke zemlje u posljednjih četiri mjeseca krv ovaj put nije mogao dati, proslavljeni olimpijac Filip Ude podržao je akciju rekavši kako je riječ o nesebičnom činu koji može nekome spasiti život i darivatelje treba uvijek pohvaliti. Dr. med. Josipa Škugor iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu pohvalila je inicijativu pozvavši pritom sve ljude dobrog zdravlja i dobre volje da i dalje darivaju krv jer nedostaje krvnih grupa A-, A+ i 0-.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije