župa sveti martin na muri

FOTO Sveti Martin na Muri: Župnik Mladen Gorupić svečano proslavio 35 godina svećeništva

Proslava ovog značajnog jubileja bila je prilika za okupljanje župljana i jačanje zajedništva

Svečana proslava 35 godina svećeništva vlč. Mladena Gorupića obilježena je u nedjelju, 20. listopada, misnim slavljem na župnom dvoru Župe Svetog Martina biskupa u Svetom Martinu na Muri. Svečanost je održana na novouređenom i otvorenom prostoru ispred župnog dvora, gdje se okupio velik broj vjernika kako bi zajedno sa župnikom Gorupićem zahvalili Bogu za sve godine njegovog predanog rada i služenja, piše Varaždinska biskupija.

„Župljani su sa zahvalnošću slušali njegovu propovijed, svjesni koliko je predano služio njihovoj zajednici, ne samo kroz vođenje misnih slavlja, nego i kroz brojne druge aktivnosti i inicijative. Mnogi su istaknuli da je župnik Gorupić uvijek bio uz njih u trenucima radosti, ali i tuge te da je svojom toplinom i razumijevanjem bio pravi pastir i duhovni vođa“, poručio je predsjednik župnog vijeća Stanko Perčić.

Na kraju misnog slavlje župnik Gorupić zahvalio je svima koji su mu pomogli u ovih 35 godina svećeništva, ističući da su mu njihova ljubav, vjera i podrška bili najveći izvor snage. “Svaka vaša molitva, svaka vaša riječ dobrote, bila je blagoslov za mene,” zaključio je, poručujući da će i dalje, s istom predanošću, služiti Gospodinu i svojoj župi.

Proslava ovog značajnog jubileja bila je prilika za okupljanje župljana i jačanje zajedništva, ali i za podsjećanje na važnost svećeničkog poziva i duhovne uloge koju župnici imaju u životima svojih vjernika. Župnik Gorupić, svojim dugogodišnjim radom i posvećenošću, postao je neizostavni dio njihove svakodnevice, a ovaj jubilej još jednom je potvrdio duboku vezu između njega i njegove župe. Ovaj događaj ostat će u srcima svih prisutnih kao dan kada su zajedno proslavili ne samo jedan životni jubilej, već i ljubav, vjeru i zajedništvo koje ih povezuje kroz godine.

Župniku su prigodne darove predali načelnik općine Martin Srša, molitvena zajednica, Sebastijan Kralj u ime mladog zbora Sveti Martin te Stanko Perčić u ime pastoralnog vijeća.

Nakon mise organizirana je okrjepa za sve prisutne u dvorištu crkve. Pripremljena su razna tradicionalna jela i kolači koje su župljani sami donijeli, a druženje je proteklo u vedrom i prijateljskom ozračju. Župnik se pridružio svojim župljanima, razgovarajući s njima i zahvaljujući im na dugogodišnjoj podršci.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije