SVAKA VAM ČAST

FOTO Udruga žena Črečan uredila okoliš oko kapelice za ljepši izgled mjesta

Udruga žena Črečan naradila se ove subote uređujući okoliš oko same kapelice

Vidno umorne, no prezadovoljne onim što su učinile za svoje mjesto i mještane.

Sama akcija započela je ove subote već u osam sati ujutro, a završila je popodne oko 16 sati. Naime radi se o dovršenju druge faze projekta Zelena agenda.

Radmila Kopaćević, koja je ujedno i pisala projekt, ispričala nam je i kako je došla na tu ideju:“ Vidjeli smo da se stara stabla suše, da su klupe u jako lošem stanju i htjeli smo to obnoviti. Drugi dio sredstva koja su nam ostala sada smo uložili u uređenje okoliša oko kapelice.“

Posađena su 4 nova stabla u parku i jedno kraj kapelice. Također su uklonjene stare i zapuštene biljke, postavljeni ukrasni kamenčići i posađene nove sadnice i cvijeće kraj kapelice. Uređene su sve cvjetne gredice u naselju.

Za sve to pobrinula se vrijedna ekipa: Karolina Horvat, Valentina Kirić, Mirjana Ribarić, Jagoda Posavec, Dragica Ladić, Sanja Horvat, Alen Horvat, Radovan Horvat, Davor Novak, Ksenija Juršić, Radmila Kopačević i Pejo Kopačević .

Općina Nedelišće je financirala projekt, rubnike je donirao Dejan Kovač, gnojivo Ema Prokeš, a u radovima su pomogli bagerom Robert Miletić i Damir Kirić.

Sada im preostaje briga o uređenom prostoru, ali i sadnja sezonskog cvijeća o kojemu same brinu. Osim uređenja okoliša Udruga svake godine sudjeluje i na fašniku, provode akciju Više cvijeća manje smeća, sportske igre, Prvi maj, glazbene svečanosti u spomen na Josipa Vrhovskog, Martinje i Advent.

Ove vrijedne žene, njihovi muževi i sinovi uređivanjem okoliša doprinijeli su ljepšem ugođaju mjesta koje je zahvaljujući njihovoj inicijativi, sada obnovljeno i spremno za doček Adventa.

Radmila nam je otkrila kako se samo otvorenje kapelice očekuje 7.12. prigodnom svetom misom, ali i prigodnim programom za Nikolinje.

Udruga žena Črečan Vas sve poziva da im se pridružite i da ujedno pogledate novo uređeno ruho Črečana.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije