vrtić u žabniku

FOTO Od knjiga do kolača: Tjedan prepun avantura u vrtiću ‘Ribica’ iz Žabnika

Cijeli tjedan bio je ispunjen veseljem, smijehom i učenjem kroz igru

Dječji vrtić “Ribica” iz Žabnika imao je izuzetno aktivan i bogat tjedan ispunjen raznim događanjima i aktivnostima, koji su djeci donijeli pregršt novih iskustava i znanja.

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, mališani iz vrtića “Ribica” posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Mursko Središće. Djeca su imala priliku upoznati se s raznolikim knjigama, poslušati zanimljivu priču. Osim toga, imali smo priliku posjetiti i Bibliobus kojemu su se djeca oduševila.

Obilježavanje Dana kruha bilo je posebno slatko i mirisno u vrtiću. Djeca su se okušala u izradi peciva od slanog tijesta, a na kraju smo pekli ukusne klipiće. Osim što su se zabavila, djeca su naučila koliko je truda potrebno da bi se dobio mirisni i svježi kruh. Također su posjetili pekaru u Murskom Središću, gdje su mališani imali priliku vidjeti kako se pravi kruh i peciva te razgovarati s pekarima o njihovom svakodnevnom poslu.

Dan jabuka proslavili su uz pečenje ukusnih kolača od jabuka. Djeca su sudjelovala u pripremi i pečenju, a cijeli vrtić mirisao je na svježe pečenu slasticu. Naučili su o važnosti konzumiranja voća i kako jabuke mogu biti zdrav i ukusan obrok.

U sklopu Svjetskog dana hrane, organizirali su aktivnost pripreme voćne salate. Mališani su birali svoje omiljeno voće, rezali ga i stvarali šarene voćne kombinacije koje su s užitkom pojeli. Također su izrađivali košare pune svoje omiljene hrane, učeći o raznolikosti i važnosti zdrave prehrane.

Cijeli tjedan bio je ispunjen veseljem, smijehom i učenjem kroz igru. Djeca iz vrtića “Ribica” pokazala su veliko zanimanje za sve aktivnosti. Ovakve aktivnosti omogućuju djeci da razvijaju svoje motoričke sposobnosti, socijalne vještine i kreativnost, a mi ćemo nastaviti s planiranjem zanimljivih i edukativnih radionica kako bi svakodnevno učili kroz igru i zabavu – poručuju iz vrtića.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije