DUNJKOVEC

FOTO Dvadeset godina predanosti i uspjeha: Udruga žena Dunjkovec obilježila veliku obljetnicu

U subotu, 19. listopada, Udruga žena Dunjkovec proslavila je svoju 20. obljetnicu osnutka, obilježavajući dva desetljeća predanog rada i angažmana

Ova je udruga, koja već 19 godina ima na čelu predsjednicu Biserku Ganzer, postala simbol zajedništva, tradicije i aktivizma u općini Nedelišće.

Udruga žena Dunjkovec osnovana je 5. ožujka 2004. godine, kada je donesena odluka o njezinom osnivanju, a registracija je izvršena 29. travnja iste godine. Od samih početaka, članice su se usmjerile na poticanje i unapređenje kulture, očuvanje narodnih običaja i etno baštine. Uz organizaciju izložbi i priredbi, fokusiraju se i na pomoć potrebitima te sportko-rekreativne aktivnosti.

Prva predsjednica, Željka Štefulj, postavila je temelje za daljnji rad udruge koja je odmah nakon osnutka započela s projektima za očuvanje kulturne baštine. Jedan od prvih uspjeha bio je projekt uređenja stare međimurske hiže u etno-stilu, koja je postala mjesto okupljanja i prezentacije starih zanata i običaja. Ove aktivnosti nastavile su se tijekom godina, s naglaskom na njegu tradicije i sudjelovanje na brojnim manifestacijama diljem Hrvatske.

U proteklih 20 godina, Udruga je postavila 14 izložbi ručnih radova svojih članica, a njene članice sudjelovale su na raznim sajmovima i manifestacijama, predstavljajući svoje unikatne radove. Organizirana su edukativna predavanja o zdravoj prehrani i prevenciji bolesti, dok su članice prenosile svoja znanja i vještine najmlađima u Područnoj školi Dunjkovec.

Udruga također aktivno sudjeluje u sportskim aktivnostima, organizirajući sportske susrete i natjecanja te potičući zdrav način života kroz vježbe i rekreaciju. Njihova aktivnost u sportu prepoznata je kroz brojne nagrade i priznanja, uključujući medalje za uspješan rad u provedbi sportskih programa.

Osim kulturnih i sportskih aktivnosti, Udruga žena Dunjkovec poznata je po svojoj humanitarnoj aktivnosti, pomažući najranjivijim članovima zajednice. Njihov trud prepoznali su i mnogi sponzori, donatori, te lokalne vlasti, čija je podrška ključna za rad udruge.

U svojoj proslavi, članice su naglasile važnost zajedništva, volonterizma i predanosti radu, izražavajući nadu da će tradicija udruge nastaviti živjeti i u budućnosti. Uz podršku lokalne zajednice, Udruga žena Dunjkovec planira nastaviti s aktivnostima koje obogaćuju život u Dunjkovcu i šire.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije