DAN ORALNOG ZDRAVLJA U KOTORIBI

FOTO Kotoriba u znaku zdravlja: Edukacija i prevencija na Europskom danu oralnog zdravlja

Dr. med. dent. Silvija Kraljić naglasila je kako je prevencija ključna

U subotu, 19. listopada 2024., od 10 do 12 sati, kod tržnice u Kotoribi održana je akcija povodom Europskog dana oralnog zdravlja i Mjeseca oralnog zdravlja, koju su organizirali Hrvatsko stomatološko društvo Čakovec i Društvo Naša djeca Kotoriba.

Tijekom događaja, stomatolozi i volonteri dijelili su edukativne materijale, četkice, paste te zdrave međuobroke – jabuke. Posebno zanimljiva bila je radionica za djecu, gdje su mališani učili pravilne tehnike čišćenja zubi. Cilj ove akcije bio je podizanje svijesti o važnosti očuvanja oralnog zdravlja kao temelja općeg zdravlja.

Dr. med. dent. Silvija Kraljić naglasila je kako je prevencija ključna: “Suvremeni stil života, s prekomjernom konzumacijom slatke hrane i lošom higijenom, vodi do zubnog karijesa, no zdravim navikama poput pravilne prehrane, redovitog pranja zubi i odlazaka stomatologu, možemo to izbjeći.”

Ova akcija okupila je mnoge građane te još jednom podsjetila na važnost brige o zubima, posebno u mladim danima, jer oralno zdravlje utječe na cijeli organizam.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije