općina časti

UŽIVANCIJA ZA NAJMLAĐE U Općini Sveti Martin na Muri Dječji tjedan obilježen predstavom ‘Nemaš brige, Grizlijane’

Predstava “Nemaš pojam, Grizlijane” u produkciji Kazališta Smješko iz Zagreba održana je u četvrtak 17.10. povodom obilježavanja Tjedna djece, čime je još jednom potvrđena važnost kazališne umjetnosti u odgojno-obrazovnom procesu najmlađih

Ova edukativno-zabavna predstava namijenjena je djeci predškolskog i školskog uzrasta, a financijski ju je podržala Općina, omogućivši besplatan posjet učenicima osnovnih škola i polaznicima vrtića s područja općine.


Predstava “Nemaš pojam, Grizlijane” temelji se na važnim temama poput prijateljstva, suosjećanja i prihvaćanja različitosti. Glavni lik, simpatični Grizlijan, prolazi kroz niz duhovitih i dirljivih situacija u kojima otkriva da se ne smije suditi prema izgledu i da prava vrijednost leži u unutarnjim osobinama. Kroz duhovitu radnju i interakciju s publikom, predstava potiče djecu na razmišljanje o važnosti tolerancije i razumijevanja.

Općina je, prepoznavši važnost ovakvih kulturno-edukativnih sadržaja, odlučila financirati predstavu kako bi djeca mogla besplatno uživati u njoj te time omogućila svima ravnopravan pristup kazališnim događanjima. Time se želi potaknuti jačanje socijalnih vještina kod djece te promicanje kulturnih sadržaja unutar lokalne zajednice.

Predstava je bila dobro prihvaćena, a djeca su s oduševljenjem sudjelovala u interaktivnim dijelovima, što je pridonijelo cjelokupnom dojmu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije