SLAVE 20. ROĐENDAN

UDRUGA ŽENA SIVICA Vrijedne članice ručne radove prave ko od šale!

Udruga žena Sivica nastala je krajem 2004. godine na inicijativu Slave Varge

Službeno je registrirana nekoliko mjeseci kasnije, tako da u veljači sljedeće godine slave 20 godina od osnutka. Tjedni raspored aktivnosti 40-ak članica u sivičkome društvenom domu otkriva da su izrazito aktivne, o čemu nam je više rekla njihova predsjednica Jasna Kovač.


– Ponedjeljkom se okupljamo za ručne radove, u utorak se održava fitness, u srijedu probe imaju tamburaši i Vokalna skupina, u četvrtak je na rasporedu dramska sekcija, a u petak opet fitness. Što se tiče ručnih radova, trenutačno su u izradi predmeti za prodajnu izložbu koja će se održati povodom Božića. Nakon Božića izrađivat će se ruže za Dan žena koje se doniraju ženama uz dobrovoljni prilog – kaže Jasna. Početkom ove godine kompletno je preuređen interijer društvenog doma u kojem se sastaju, a članice su sudjelovale u organizaciji i pripremi za radove.

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata sastat će se i zapaliti svijeće, a 24. studenoga u domu organiziraju 4. Memorijalni koncert u spomen preminulim članovima udruge: Darku Tkalcu, Draženu Kovaču (čije ime nose i njihovi tamburaši) te bračnom paru Martinjaš – Martinu i Sabini. Za djecu će povodom Nikolinja upriličiti prigodan posjet svetog Nikole, nakon čega slijede pripreme za fašnik i, kako smo već spomenuli, Dan žena.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3625

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije