ČAKOVEC

STRUKOVNO OBRAZOVANJE Obrtnička komora MŽ i strukovne škole udružuju snage za bolju budućnost obrazovanja

U Obrtničkoj komori Međimurske županije jučer je održan sastanak s ravnateljima četiriju međimurskih strukovnih škola i pročelnicom Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije, gđa Nives Kolarić Strah

Sastanak je vodio predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Dražen Novak uz stručnu suradnicu za obrazovanje Marijanu Haman.

S obzirom na početak nove školske godine, na sastanku su otvorene mnoge važne teme vezane uz strukovno obrazovanje. Razgovaralo se o važnosti naukovanja učenika u licenciranim radionicama te o provođenju naučničkih ispita, koji su važan korak u praktičnom obrazovanju budućih majstora, kao i o izazovima koji očekuju strukovne škole najavljenim uvođenjem novih strukovnih kurikuluma. Svi ravnatelji međimurskih strukovnih škola iznimno su zadovoljni realizacijom upisa u strukovna zanimanja u ovoj školskoj godini, te suradnjom sa Obrtničkom komorom Međimurske županije u vezi provođenja naukovanja.

Važna točka dnevnog reda bio je osvrt na sajam #Strukovizija:Sajam strukovnih vještina, projekt koji je Obrtnička komora Međimurske županije ove godine pokrenula u suradnji sa strukovnim školama, sponzorima i partnerima. Ideja i izvedba projekta odlično je ocijenjena, te je prepoznata kao hvalevrijedan korak u jačanju strukovnog obrazovanja. Istaknuto je kako su odlična organizacija sajma i vrlo kreativne prezentacije strukovnih škola pridonjele boljoj vidljivosti strukovnih zanimanja, te su već pokrenute aktivnosti oko organizacije nove #Strukovizije za 2025. godinu.

Zahvaljeno je i Međimurskoj županiji na osiguravanju besplatnog prijevoza za sve zainteresirane učenike završnih razreda osnovnih škola, kako bi mogli sudjelovati u ovom važnom događaju.

Predsjednik Obrtničke komore Dražen Novak zahvalio se ravnateljima škola na dosadašnjoj uspješnoj suradnji te naglasio kako je strukovno obrazovanje ključno za razvoj kvalitetne radne snage koja odgovara na potrebe tržišta rada. Sastanak je zaključio pozivom na daljnje unapređenje suradnje i zajednički rad na razvoju strukovnog obrazovanja u Međimurskoj županiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije