BRAVO!

VRSNI RIBOLOVCI Članovi ekipe koja je osvojila zlato u Francuskoj na prijemu kod župana

Župan Međimurske županije Matija Posavec je s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah priredio prijem članove hrvatske reprezentacije u lovu ribe udicom na plovak, koji su na 70. Svjetskom prvenstvu u Francuskoj osvojili povijesnu zlatnu medalju

Ovo je prva medalja ikad za hrvatski ribolov na svjetskom prvenstvu u ovoj disciplini, čime je ostvaren povijesni uspjeh za Hrvatski športskoribolovni savez.

Prvenstvo se održalo u Bethuneu, od 16. do 22. rujna 2024. godine, na kanalu d’Aire à la Bassée, a natjecalo se 27 zemalja. Hrvatska reprezentacija ostvarila je pobjedu s ukupno 31 negativnim bodom i težinom ulova od 20,006 kg, ispred Italije, koja je završila druga s 40 negativnih bodova, te domaćina Francuske, koja je osvojila treće mjesto s 43 negativna boda.

Pojedinačni uspjesi

Na prijemu su sudjelovali reprezentativci Mihael Pongrac (SRK Klen Sveta Marija), Alan Perko i Željko Raženj (SRK TSH Čakovec), koji su uz ekipni uspjeh postigli i značajne rezultate u pojedinačnoj konkurenciji. Alan Perko zauzeo je 7. mjesto s 4 negativna boda, Mihael Pongrac završio je 12. sa 5 bodova, dok je Željko Raženj zauzeo 28. mjesto s 9 bodova.

Na prijemu su uz reprezentativce sudjelovali i čelnici Hrvatskog športskog ribolovnog saveza: predsjednik Boris Goričanec, dopredsjednik Dragutin Peter te tajnik Ivica Jakupak.

Župan Matija Posavec izrazio je ponos zbog ovog povijesnog uspjeha, čestitavši sportašima na uloženom trudu i predanosti, koji su doveli do osvajanja prve medalje za Hrvatsku u povijesti svjetskih prvenstava u lovu ribe udicom na plovak. “Vaš uspjeh nije samo vaša osobna pobjeda, već pobjeda cijele Hrvatske. Ponosni smo na to što ste Međimurje predstavili na svjetskoj sceni,” rekao je župan Posavec, dodajući kako će županija i dalje podržavati razvoj ribolovnog sporta.

Ribolov je vrlo popularan sport u Međimurskoj županiji, gdje savez broji 4.200 članova, od kojih je 300 registriranih natjecatelja, a ribolov po svojoj masovnosti zauzima drugo mjesto u Županiji, odmah nakon nogometa. Osvajanje zlatne medalje na svjetskom prvenstvu potvrđuje posvećenost i trud koje su ribolovci uložili, kao i kvalitetu rada ribolovnih klubova i saveza, a njihov uspjeh dodatno potiče razvoj ribolovnog sporta u Međimurju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije