MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

NOVO OKRUŽENJE Stari grad u Čakovcu dobit će novo parkiralište, zelene površine i obnovljene šetnice

Nakon velikog projekta revitalizacije utvrde Starog grada i osnivanja Riznice Međimurja te sanacije sjevernog krila palače, uređenjem parkirališta i okolice Starog grada završava se veliki investicijski ciklus

Danas, 14. listopada 2024. godine u Multimedijalnoj dvorani Riznice Međimurja župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je s direktorom tvrtke Gradax d.o.o. Draženom Igrecom Ugovor o početku radova na uređenju parkirališta i vanjskog uređenja Muzeja Međimurja Čakovec.

Na današnjem potpisivanju ugovora bile su prisutne i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te ravnateljica Muzeja Međimurja Maša Hrustek Sobočan.

Završetak investicijskog ciklusa

Nakon velikog projekta revitalizacije utvrde Starog grada i osnivanja Riznice Međimurja te sanacije sjevernog krila palače, uređenjem parkirališta i okolice Starog grada završava se veliki investicijski ciklus u glavnu povijesnu i kulturnu instituciju Međimurja. Samo uređenje parkirališta i okolice vrijedit će 184.420 EUR, a udio Međimurske županije u investiciji je 77.399 EUR, udio Grada Čakovca 38.021 EUR, a Ministarstva turizma iz Fonda za turizam 69.000 EUR. Ulaganjem će se poboljšati cijela infrastruktura, urediti 38 parkirnih mjesta s mjestima za osobe s invaliditetom, punionice za električne automobile te prometne i pješačke površine, kao i zelene površine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije