GORNJI KRALJEVEC

NAŠI OBIČAJI Kada žene rade zabavu i načelnik zapleše – pogledajte kako je bilo na Mamičinoj škriji u Gornjem Kraljevcu

Ovog su vikenda članice KUU Društvo žena Gornji Kraljevec proslavile 35. godinu postojanja

Uz bogat kulturno-umjetnički program u subotu, u nedjelju se kod društvenog doma, gdje je i izložena etno zbirka “Mamičina škrija”, u Gornjem Kraljevcu pošteno proslavilo uz ukusna međimurska jela, kolače, ali i ples i pjesmu. 

Organizatorice događanja, na čelu s predsjednicom Društva žena Štefanijom Jambrošić, pripremile su zaista lijep program, a posebno se isticao nastup Društva u međimurskim narodnim nošnjama. Nakon nastupa, Štefanija Jambrošić objasnila je publici što koja nošnja znači, odnosno u kojim se prilikama nosila. 

Osim KUD-a “Dr. Vinko Žganec” iz Vratišinca, publiku su oduševili i HKUD Pomurje iz Lendave koji su za kraj svog nastupa izveli polku, a u ples su pozvali i načelnika Općine Vratišinec Mihaela Grbavca koji se rado odazvao.

Nakon pjesme i plesa, bilo je vrijeme za degustaciju jela. Langoši, pretepene juhe, ričet, kalapajsani kalamper, trganci zeljom, domaći kruh, meso iz tiblice i ostala domaća jela nestala su u trenu. Mirisi i okusi vratili su nas na tren u međimursku prošlost. Nadamo se da će ovakvih lijepih događanja biti sve više diljem cijelog Međimurja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije