VIDEO I FOTO Vatrogasci Općine G. Mihaljevec sv. Florijana obilježili mimohodom

U nedjelju, 6. svibnja su vatrogasci Općine Gornji Mihaljevec svečano proslavili svetog Florijana, svog zaštitnika, kojom prigodom je već tradicionalno domaćin DVD ‘Preseka’ ugostio vatrogasna društva iz Gornjeg Mihaljevca, Gornje Dubrave i Martinuševca.

Svečanost je započela postrojavanjem ispred vatrogasnog doma DVD Preseka sva četiri vatrogasna društva u jednu formaciju na čelu sa zastavama vatrogasnih društava.

Takva jedinstvena svečana vatrogasna postrojba pod autoritativnim zapovijedanjem Danijela Novaka prošla je Presekom i kod kapelice sv. Florijana prisustvovala svečanom misnom slavlju, koje je predvodio velečasni Ivan Vugrinčić, župnik župe sv. Katarine djevice i mučenice u Gornjem Mihaljevcu.

Vlč. Vugrinčić je podsjetio vjernike na mučeništvo sv. Florijana, a u propovijedi je pozvao vjernike na ljubav, međusobno poštovanje i uvažavanje istaknuvši: – Veće ljubavi nitko nema od onoga tko život svoj položi za svoje prijatelje. Praštanje je mogućnost izražavanja ljubavi prema bližnjima, rekao je.

Svečanost su uveličali brojni stanovnici Preseke i okolnih mjesta, a posebni značaj svečanosti je svojom nazočnošću dao i načelnik Općine Gornji Mihaljevec Goran Lovrec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije