NA DVIJE LOKACIJE

DALMACIJA 24 Interventni tim Crvenog križa Međimurja sudjelovao u velikoj Nacionalnoj vježbi

Na vježbi u Makarskoj sudjelovalo je 17 županijskih interventnih timova, među kojima je bio i tim Crvenog križa Međimurske županije

Proteklog vikenda održana je Nacionalna vježba Hrvatskog Crvenog križa pod nazivom “Dalmacija 24”, koja je okupila gotovo 150 članova interventnih timova iz cijele Hrvatske. Vježba se odvijala paralelno na dvije lokacije – u Makarskoj i na otoku Mljetu, a glavni cilj bio je testirati samodostatnost timova te unaprijediti proces aktivacije operativnih snaga u slučaju kriznih događaja.

Na vježbi u Makarskoj sudjelovalo je 17 županijskih interventnih timova s ukupno 110 pripadnika, među kojima je bio i tim Crvenog križa Međimurske županije. Sudionici su kroz razne simulacije obnovili svoja znanja iz ključnih aktivnosti koje Crveni križ provodi u kriznim situacijama, uključujući zaprimanje i distribuciju humanitarne pomoći, pružanje psihosocijalne podrške, službu traženja, prvu pomoć te pripremu hrane u terenskim uvjetima.

Vježba je bila prilika da se članovi interventnih timova bolje upoznaju, postanu ujedinjeniji te dodatno osnaže za zajednički rad u budućim kriznim situacijama. Sudjelovanje na ovakvim događajima priprema specijalističke timove za razne scenarije, čime se povećava njihova sposobnost brzog i efikasnog odgovora u stvarnim kriznim okolnostima. Također, redovita vježbanja omogućuju timovima da se upoznaju s protokolima i procedurama, smanjujući mogućnost pogrešaka u stvarnim situacijama.

Hrvatski Crveni križ kontinuirano radi na jačanju kapaciteta svojih interventnih timova kako bi bili što spremniji odgovoriti na potrebe građana u trenucima nesreća i katastrofa.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije