Prvopričesnice

DEKANOVEC-DOMAŠINEC Sara, Vita i Antonija sudjelovale u prinosu darova

Saznajte što su to prinijele na oltar tri prvopričesnice iz Domašinca

Nasmijanu Saru, Vitu i Antoniju sreli smo danas ispred župne crkve Svih svetih u Dekanovcu. Sudjelovale su u prinosu darova na svetoj misi koju je predvodio vlč. Ivan Mikulan. U ime čitave Crkve, zajedno s drugim prvopričesnicima, prinosile su plodove stvaranja i rada ljudskih ruku.

Sara Furdi je tako prinosila zemlju koja simbolizira početak života, ali označava i završetak. Po tom prinosu zajedno je čitava Crkva molila i za blagoslov svih naših pokojnih. U prinosu je sudjelovala s Viktorom Šimunićem.

Vita Krznar je izrekla molitvu za prinos pšenice te je zamolila za blagoslov svih onih koji mukotrpno rade na zemlji i brinu da bismo imali dovoljno hrane. U prinosu je sudjelovala sa Sebastijanom Mezgom.

Antonija Kalanjoš je prinosila povrće, dok je Jakov Mezga zahvalio na svim proizvodima s kojima smo bili blagoslovljeni ovoga ljeta. Također je u molitvi izrekao molbu da naša polja i vrtovi rode nagodinu.

Djeca su imala obučene međimurske narodne nošnje koje su dodatno naglasile čin zahvale i sudjelovanja u svečanoj manifestaciji za Dane zahvalnosti.

-Ovi su prinosi dar kojima su djeca zahvalila Bogu na svemu onome što je učinio za nas, stvarajući nas i, što je još čudesnije, spašavajući nas. Iako ni jedan dar nije dostojan da se Bogu kaže „hvala“, donijele su ono što imaju, ono malo ali Bogu tako drago, poručila je Kristina Kobal.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije