PROMOCIJA KNJIGE ‘Naprosto jednostavno – vrijeme je za promjene’ u Čakovcu

Pučko otvoreno učilište Čakovec u suradnji s Knjižnicom ‘Nikola Zrinski’ Čakovec organizira promociju knjige Sandija Horvata ‘Naprosto jednostavno – vrijeme je za promjene’ u utorak 22. svibnja 2018. godine u 18 sati u Knjižnicu ‘Nikola Zrinski’ Čakovec, Trg Republike 4.

‘Naprosto jednostavno – vrijeme je za promjene’ književni je prvijenac Sandija Horvata iz Slovenije.

Izdan je u sklopu projekta GEM – Give them a Chance, financiran u iz natječaja Erasmus +.

Nositelj projekta je Ljudska univerza Lendava, a partneri Zveza Romov Slovenije, Pučko otvoreno učilište Čakovec, UZOR – Udruga za obrazovanje Roma Orehovica i Amrita Obk. iz Pečuha.

Autobiografska je to priča prevedena sa slovenskog na hrvatski i mađarski jezik, ponajprije namijenjen predavačima u obrazovanju odraslih koji rade s romskom populacijom.

Prijevod na mađarski je djelo Eve Feher Farkaš, a na hrvatski Marija Zamude. Ovom pričom su partneri iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske htjeli predavačima očima Roma, koji je završio fakultet, pokazati da se može uspjeti.

Sandi Horvat u pripovijesti nagovara čitatelja, i to tako, da ga sa sobom povede na putovanje po cesti života i kako kaže, da je svima nama nešto suđeno, jer u naš život u određenom trenutku dolazi baš ta osoba koju trebamo.

Najsnažnija je poruka da te razne situacije u životu jačaju i da sve prepreke koji su ti postavljene na put, moraš jednostavno preskočiti.

Naprosto jednostavno – moraš zaživjeti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije