SRETNO!

ALMA DEL VIENTO Ansambl južnoameričke glazbe i međimurske popevke kreće na turneju po Argentini i Čileu

Alma del viento što u prijevodu znači duša vjetra, profesionalni je ansambl koji njeguje južnoameričku glazbu Argentine, Bolivije, Perua i Čilea, te društveno angažirane pjesme imenom Nueva cancion (Nova pjesma)

Također obrađuju hrvatske tradicionalne pjesme posebice međimurske popovke u folklornom stilu i ritmovima Južne Amerike. Snimili su prvi nosač zvuka pod nazivom Ch’uxnpacha u suradnji sa Soundbrick Studio i Nota bene records.

Osnovali su ih profesionalni glazbenici s kojima se međimurska publika, posebno čakovečka imala prilike upoznati. Čine ga akademska pjevačica Ivana Galić (vokal, bombo), Darko Horvat (gitara, charango), akademska flautistica i kenistica Zrinka Božičević Plavec (kena, sikus, charango, bombo) akademski glazbenik Čakovčanin Mario Jagec (bas gitara) i Klementina Vodušek (vokal), peruanski glazbenik Francisco Soto Bravo (charango, mandolina, sikus, kena), argentinski glazbenici Bernabe Romero (violina) i Emanuel Romero (bombo, cajon, perkusije) te Filip Šmit (cajon, bombo), također iz Čakovca.

Na poziv VS Planinari i voditeljice Monsserrat Bahamonde iz Mendoze te čileanske organizacije Sin fronteras ovog studenog gostuju u Argentini, točnije u regiji Cuyo i gradu Mendozi gdje će održati nekoliko cjelovečernjih koncerata. Na UNCuyo fakultetu za umjetnost održat će predavanje o hrvatskoj glazbenoj baštini, posebice o tradicijskog glazbi međimurskog kraja, radionice iz pjevanja, kene, gitare i predstaviti tamburicu, te vokalne radionice i koncert s VS Planinari.

Nakon Argentine put ih vodi u Santiago i Valparaiso u Čileu, gdje će održati nekoliko koncerata, uz pomoć organizacije Estadio croata i Domovina coperacion cultural chileno.

Njihov put ostvaren je uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Grada Čakovca, te Ureda za kulturu grada Zagreba, a posebno žele zahvaliti i Gradu Mursko Središće.

Ovog prosinca ansambl u suradnji sa Županijskim tamburaškim orkestrom Stjepan Bujić Stipić, dirigentom Tomislavom Cvrtilom te čakovečkim zborom J. Štolcer Slavenski i dirigenticom Senkom Bašek izvest će božićno djelo Navidad nuestra na koncertima u Prelogu, Čakovcu i Murskom Središću, 21., 28., i 29. prosinca.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije