SVETI MARTIN NA MURI

SVETI MARTIN NA MURI Održan sastanak o sigurnosti u prometu pješaka

Postavit će se i tri kućišta za kamere za nadzor brzine i to u Jurovcu, Vrhovljanu u Čakovečkoj ulici te u Dunajskoj ulici u Svetom Martinu na Muri

Na inicijativu ravnateljice OŠ Sveti Martin na Muri, Petre Novinščak i načelnika općine, Martina Srše, a uz prisustvo predstavnika Županijske uprave za ceste ravnateljice Đurđice Hamer i Stjepana Marčeca– voditelja održavanja izgradnje i rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta, u četvrtak, 10.10.2024. godine, održan je sastanak o sigurnosti u prometu pješaka, a naročito učenika.

Općina i Županijska uprava za ceste kontinuirano vode brigu o prometnoj infrastrukturi za što veću sigurnost svih dionika u prometu, a poglavito pješaka, te je ove godine izgrađena pješačka staza od kružnog toka prometa u Vrhovljanu koja vodi sve do centra.

Na toj dionici jedne od najprometnijih prometnica na području općine, postavljen je i semafor s tipkalom upravo radi usporavanja prometa i nesmetanog prelaska pješaka preko ceste.

Postavljeni su i nadopunjavaju se znakovi upozorenja, obavijesti i ograničenja sve u svrhu što veće sigurnosti svih dionika u prometu. Unatoč svemu poduzetom na sastanku su ravnateljica OŠ i načelnik općine ukazali na sve probleme koje je potrebno riješiti kako bi se ta sigurnost dodatno povećala.

Dogovoreno je da će se u centru postaviti dodatna rasvjeta preko pješačkih prelaza sa bljeskalicama koje se aktiviraju senzorom ili tipkalom, a sredstva za postavljanje bljeskalica osigurala je Općina prijavom na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Postavit će se i tri kućišta za kamere za nadzor brzine i to u Jurovcu, Vrhovljanu u Čakovečkoj ulici te u Dunajskoj ulici u Svetom Martinu na Muri.

Na sastanku se razgovaralo i o drugim kritičnim prometnim točkama na području općine kao što je potrebna izgradnja pješačke staze u Jurovcu ( u fazi ishođenja dokumentacije i u planu za izgradnju iduće godine), pješačke staze i pješačkog prelaza u Lapšini, pješačke staze s oborinskom odvodnjom u Ulici Zrinskih i Ulici hrvatskih branitelja u Žabniku, pješačkog prelaza u Toplicama Sveti Martin, proširenje ceste i izgradnje pješačko biciklističke staze s oborinskom odvodnjom u Brezovcu kod Lovačkog doma kao i neke druge kritične točke.

Predstavnici ŽUC-a pokazali su razumijevanje na iznesenu problematiku te dali podršku za rješavanje istih, a svakako treba naglasiti i zahvaliti ŽUC-u, na čelu s ravnateljicom Đurđicom Hamer, na odličnoj suradnji u svim dosadašnjim projektima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije