INOVATIVNA BELICA

PČELICE U ŠETNJI Dječji vrtić Belica nabavio dvoja kolica u koja stane po šestoro mališana

Ova inovacija ne samo da olakšava organizaciju šetnji, već i potiče radoznalost i kreativnost među mališanima

U Dječjem vrtiću Belica, jesenske radosti postaju još ispunjenije aktivnostima zahvaljujući nabavi dva nova dječja kolica u koja stane po šestoro mališana. Ova kolica omogućuju „Pčelicama“, grupi mališana u dobi od dvije do tri godine, sigurno i udobno istraživanje parka koji se nalazi u blizini vrtića i osnovne škole te naselja općenito.

Izlazak u šetnju postaje prava avantura

Djeca s oduševljenjem promatraju promjene u prirodi, skupljaju šarene listove, žireve i druge prirodne materijale, dok uživaju u vožnji u novim kolicima. Ova inovacija ne samo da olakšava organizaciju šetnji, već i potiče radoznalost i kreativnost među mališanima koji još nisu najstabilniji na dvije noge. Boravak na svježem zraku postao je jednostavniji i sigurniji za najmlađe, čime se dodatno potaknula njihova radoznalost i povezanost s prirodom.

Odgojiteljice Martina Sanjković Dobranić i Snježana Zadravec ističu kako su kolica neprocjenjiva pomoć u njihovom radu. „Mališani se osjećaju sigurno dok istražuju okolinu, a i mi odgojitelji možemo ih lakše nadzirati i poticati na aktivno sudjelovanje u šetnji“, rekle su nam tom prigodom.

Osim što su obogatila svakodnevne aktivnosti, ova kolica omogućuju djeci da se povežu s prirodom na nov način, da uče o jesenskim plodovima i biljkama, ali i pobliže upoznaju s lokalnom zajednicom.

Sigurnije kretanje naseljem

Obilježavajući Dane zahvalnosti za plodove jeseni, „Pčelice“ su tako posjetile obližnju trgovinu i pekaru, gdje su im se otvorile nove mogućnosti za igru i učenje. U ovoj radosnoj atmosferi, nova kolica postala su pravi hit među mališanima, dok odgojiteljice s ponosom gledaju kako se njihovi mali šetači razvijaju u radoznale i samopouzdane istraživače.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije