STUDENTI, SRETNO!

MEĐIMURSKO VELEUČILIŠTE Diplomski studij Menadžmenta turizma i sporta upisalo 50 studenata

Dekan Klopotan tom je prilikom istaknuo kako je ove godine bio jako veliki pritisak na diplomski studij Menadžmenta turizma i sporta, zbog čega je i povećana kvota za redovite studente

Službeno je krenula nova akademska godina na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, a diplomski studij Menadžmenta turizma i sporta ove je godine upisalo 50-ak studenata kojima su dobrodošlicu u ponedjeljak poželjeli dekan MEV-a, izv. prof. dr. sc. Igor Klopotan, zajedno s prodekanicom za nastavu v. pred. Magdalenom Zeko i v.d. pročelnikom Odjela za društvene studije v. pred. Tiborom Rodigerom.

Dekan Klopotan tom je prilikom istaknuo kako je ove godine bio jako veliki pritisak na diplomski studij Menadžmenta turizma i sporta, zbog čega je i povećana kvota za redovite studente.

– Želim vam uspješno studiranje, da usvojite puno znanja i vještina i da diplomirate u roku – poželio je dekan studentima te se osvrnuo na nekoliko noviteta.

Naime, prije svega tri tjedna, Veleučilište je prijavilo još jedan studijski program, Medicinsko laboratorijsku dijagnostiku.

– To će biti prvi studijski program u Međimurju u području biomedicine i zdravstva. Radi se o izuzetno velikom iskoraku za Veleučilište i za lokalnu zajednicu, ulazimo u područje biomedicine i zdravstva. Prava veličina ovog iskoraka će biti vidljiva kada počnemo izvoditi studijski program, budući da je zanimanje traženo i da smo prvi u regiji – poručio je dekan te dodao kako je trenutno njegov cilj završetak diplomskog studija računarstva.

– Ja se sada posvećujem računarstvu, četvrtoj i petoj godini, da to u sljedećih godinu dana akreditiramo i počnemo izvoditi, jer je i tu pritisak studenata koji žele nastaviti studij kod nas – istaknuo je dekan Klopotan.

Dodajmo kako je većina studenata koja je upisala diplomski studij Menadžmenta turizma i sporta već dobro upoznata s Veleučilištem s obzirom na to da su isti smjer pohađali i na preddiplomskom studiju. Jedna od takvih je i Ivana Okreša, jedna od najaktivnijih studentica na Veleučilištu, koja je ujedno i u udruzi ESN Čakovec koja se bavi studentima na programu Erasmus.

– U Međimurju vidim puno potencijala za turizam i smatram da je ovo dobar smjer da naučim nešto više o tome, a kasnije se i zaposlim u tom području – istaknula je studentica, dodavši kako Veleučilište ima jako dobre profesore koji im izlaze u susret.

– Važno je to što nas nije puno, pa profesori znaju svačije ime, možemo sve dogovoriti „jedan na jedan” – istaknula je Ivana.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije