AKCIJA

PRIBISLAVEC Provedena preventivna akcija ‘U zlatnim godinama – oprezni i sigurni u prometu’

U subotu, 5. listopada 2024. godine u Pribislavcu, u Ulici braće Radića, policijske službenice Postaje prometne policije Čakovec Karmen Tomašić i Ivana Poljak, provele preventivnu akciju „U zlatnim godinama - oprezni i sigurni u prometu“ koja je namijenjena osobama starije životne dobi

Ispred zgrade općine, u Pribislavcu, vozilom Mobilnog preventivnog centra policije uspostavljen je informativni punkt kojeg su posjetile najviše osobe starije životne dobi s obzirom na to da je Udruga umirovljenika, podružnica Pribislavec, obilježavala Dan starijih osoba.

Posebna pažnja posjetiteljima posvećena je pridržavanju sigurnosnih pravila ponašanja u prometu i prometnih propisa na njima zanimljiv i prihvatljiv način (prelazak preko kolnika, nošenje reflektirajuće odjeće, vožnja biciklom po cesti, uporaba svjetala na biciklu i dr.), postupajući u skladu s policijskom etikom glede uljudnosti, profesionalnosti i taktičnosti.

Cilj akcije je da se preventivnim aktivnostima i edukacijom postignu učinci generalne prevencije, postizanje većeg stupnja sigurnosti u cestovnom prometu te da se podigne svijest o poštivanju prometnih propisa.

Umirovljenike se educiralo o važnosti poštivanja prometnih propisa i mogućim opasnostima u prometu na cestama te su aktivno raspravljali o tematici sigurnosti cestovnog prometa i njih kao sudionike u prometu.

Posjetiteljima je podijeljen promidžbeni materijal pribavljen od sredstava Vijeća za prevenciju Međimurske županije, Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Policijske uprave međimurske (reflektirajuće trakice, bljeskalice, reflektirajuće torbe i prsluci, privjesci) te informativni letci „Biciklisti, pažnja!“ i „Pješaci sigurno u prometu“.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije