poziv pčelarima

UDRUGA AGACIJA Poziv pčelarima za 18. Međimursko ocjenjivanje meda

Med koji se predaje na ocjenjivanje mora biti vlastite proizvodnje

Udruga pčelara Međimurske županije Agacija uputila je poziv pčelarima za dostavu uzoraka za 18. Međimursko ocjenjivanje meda.

Pčelari mogu predati uzorke meda 10.10.2024. (četvrtak) u vremenu od 18-20 sati i 12.10.2024. (subota) u vremenu od 8-10 sati, u prostorijama udruge. Uzorak se sastoji od dvije neoznačene flašice težine 0,5 kg i jedne flašice od 1 kg s naljepnicom i zaštitnom trakom.

Ocjenjivanje je besplatno članovima udruge za prvi uzorak, a za drugi (i svaki sljedeći) cijena je 25€, kao i pčelarima koji nisu članovi udruge.

Med koji se predaje na ocjenjivanje mora biti vlastite proizvodnje, pčelar se u radu s pčelama i pčelinjim proizvodima mora pridržavati smjernicama ‘Dobre pčelarske prakse’. Pčelari koji daju med na ocjenjivanje, predajom istog, dozvoljavaju javnu objavu rezultata. Analiza meda i senzoričko ocjenjivanje će se vršiti na Agronomskom Fakultetu u Zagrebu.

Mjesto i vrijeme podjele diploma bit će određeno naknadno (najvjerojatnije 30.11.) U slučaju nejasnoća kontaktirati na tel. 098/803-333 u večernjim satima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije